Zaterdag 1A: sv Nootdorp moet buigen voor kampioen WV-HEDW

sv Nootdorp heeft WV-HEDW niet van de titel in de eerste klasse A kunnen afhouden. De ploeg van Marco Jalink (foto) verloor in Amsterdam kansloos met 4-0. Door de nederlaag zakten de geelhemden zelfs naar plek drie op de ranglijst, achter WV-HEDW en Voorschoten’97 en dreigt het seizoen voor de Nootdorpers als een nachtkaars uit te gaan.

Tekst: Hans Kulk

Eerlijk is eerlijk, zelfs een overwinning op WV-HEDW had sv Nootdorp geen millimeter dichter bij de titel in de eerste klasse A gebracht. Voorafgaand aan het duel was het verschil tussen de nummers één en twee namelijk al zestien (!) punten. Het zou slechts ‘uitstel van executie’ zijn geweest aangezien de Amsterdammers vanaf de eerste speeldag de touwtjes in handen hebben gehad.

Kansloos

Over het duel in Amsterdam kunnen wij kort zijn. De ploeg van Marco Jalink was kansloos en kwam er op een vrije trap van Jop Verhagen na, niet aan te pas op sportpark Middenmeer. De kampioen van de eerste klasse A won met 4-0, waarbij de doelpunten keurig over beide helften werden verdeeld.

Nachtkaars

Terwijl de Amsterdammers zich kunnen gaan opmaken voor de hoofdklasse, dreigt het seizoen voor de Nootdorpers als een nachtkaars uit te gaan. Al vier weken hebben Jalink en consorten niet meer gewonnen. De laatste overwinning dateert alweer van 9 april. Op sportpark ’s-Gravenhout werd AFC met 4-2 verslagen. Met nog vijf duels voor de boeg is de voorsprong van sv Nootdorp op nummer vier Valken’68 slechts drie punten, op nummer vijf Forum Sport vier punten en op nummers zes (Argon) en zeven (BOL) vijf punten. Het seizoen is nog niet definitief voorbij voor de geelhemden, maar er zal in de komende duels tegen achtereenvolgens VELO (thuis), Forum Sport (thuis), BOL (uit), Zwaluwen’30 (thuis) en Die Haghe (uit) wél resultaat moeten worden behaald om een zoet begonnen seizoen niet bitter af te sluiten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder