Zondag 1B: DHC wint zonder veel inspanning van Sarto

|||||||||||||||||||||

Slechts drie dagen na de competitieronde van donderdag jl. moest op zondag alweer worden aangetreden. DHC had donderdagavond aan een wervelende eerste helft voldoende om DOSKO met 4-0 te verslaan. Nu stond een volgende Brabantse tegenstander op het programma, te weten Sarto uit Tilburg. Ofwel nummer drie DHC tegen de nummer vier.

Tekst: Wicher Schreuders      |      Foto’s: Eric de Wit

Het aantal afwezigen bij de groen-zwarten begint langzamerhand iets af te nemen. Evenals donderdagavond jl. stonden Levi Schipper en Ilias Kariouh weer in de basis, terwijl bovendien nu ook Jerone Goodett weer vanaf de aftrap in het veld stond. Jordy Brouwer bleef vanwege zijn nog opspelende blessure als wissel op de bank, terwijl uiteraard de langdurig geblesseerden Jeffrey van Roon en Joey Emmerink niet beschikbaar waren.

De aanwezige toeschouwers hadden bij het beginsignaal van scheidsrechter Raymond Schipper (Heerhugowaard) een plaatsje in de zon gezocht. Sarto begon met enige op het oog dreigende aanvalspogingen. De thuisclub moest vreemd genoeg even warmdraaien, maar na die aanlooptijd nam DHC het initiatief volledig over en was vervolgens bijna steeds in balbezit, speelde de bal rustig rond, wat soms werd onderbroken door kort balbezit van de Tilburgers. Er waren diverse doelpogingen van met name alle groen-zwarte voorwaartsen, Jerone Goodett, Ilias Kariouh en Karlo Grgic. Goed keeperswerk van Sarto-doelman Joep Tacke voorkwam lange tijd de openingstreffer.

Na dik een half uur spelen was het dan toch raak. Een fraaie dieptepass van Vincent Romeijn bereikte Jerone Goodett, die het strafschopgebied in ging, terugdraaide naar zijn rechterbeen en fraai in de verre hoek scoorde: 1-0. Enkele minuten later probeerde Goodett na een pass van Scott Luiten ditzelfde te herhalen, maar nu ging zijn inzet net over het doel. Een schot van Ilias Kariouh ging via de handen van doelman Tacke op de lat. Vier minuten voor rust was er dan plotseling een goede kans aan de andere kant voor de mee opgekomen Mark de Kort, maar DHC-doelman Nick Hasper wist redding te brengen. Het slotakkoord voor de rust was echter weer voor DHC. Een voorzet vanaf de linkerkant van Karlo Grgic werd voor het doel door Ilias Kariouh niet in, maar voorlangs het doel gekopt. In de slotminuut voor de rust bracht een goede dieptepass de bal bij Jerone Goodett die vervolgens de bal voorgaf op de mee opgekomen Ilias Kariouh, die eenvoudig de 2-0 kon binnenschieten.

Na de doelwisseling hoefde DHC – gezien de stand en de warmte – niet meer zo nodig, het liet Sarto nu meer in balbezit komen, hoewel dit in de gehele tweede helft slechts tot één serieuze kans voor de Tilburgers leidde. Dat was halverwege de tweede helft toen een verre voorzet vanaf de rechterkant van Sarto bij de tweede paal van kortbij kon worden ingekopt door Willem Wupping, maar zijn inzet werd door DHC-goalie Nick Hasper gekeerd. Volgens de Tilburgers achter de lijn, maar volgens Hasper, scheidsrechter Schipper en neutrale assistent-scheidsrechter Damian Sangers voor de lijn. Dus geen doelpunt. Voor en na deze kans voor Sarto waren er nog diverse doelkansen voor de groen-zwarten, met name via Jerone Goodett, Karlo Grgic en Jessy Nauman. Een kleine tien minuten voor het eindsignaal speelde Ilias Kariouh de bal op Jessy Nauman die met zijn schot wel de Sarto-doelman passeerde, maar de paal trof. Kort daarna zag een uitlopende doelman Nick Hasper dat een Sarto-speler de bal over hem heen speelde, maar dat de bal naast het doel belandde.

In de slotminuten nog een dieptepass van de net ingevallen Youri Kooijmans op Ilias Kariouh, maar zijn inzet ging net over de lat. Het eindsignaal kwam dan ook met 2-0, een stand die dus bij de rust al was bereikt. De lat, de paal en de Tilburgse doelman stonden meer groen-zwarte doelpunten in de weg.

Na afloop bleek sv Den Hoorn vanwege een 1-1 gelijkspel tegen Rood Wit W de koppositie weer te moeten overdragen aan Unitas’30 dat met 1-7 won bij DOSKO. De top vier is nu: Unitas’30 21-41, sv Den Hoorn 20-40, DHC 21-39, FC Boshuizen 21-33. Er zijn 24 wedstrijden te spelen. DHC speelt zondag aanstaande – vrijwel op de Belgische grens – uit tegen Rood Wit W. Op de slotdag staat op het programma Unitas’30 – sv Den Hoorn. De prijzen worden pas op dat moment verdeeld.