Sarina Wiegman eerste gast bij TV-programma College Tour

Sarina Wiegman (foto), bondscoach van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal, is de eerste gast in een nieuw seizoen van het tv-programma College Tour. De uitzending wordt volgende week vrijdag opgenomen in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Op de dag van de tv-opnames sluit Wiegman haar periode als bondscoach van de OranjeLeeuwinnen af. Zij gaat dan starten in dezelfde functie bij de Engelse Voetbalbond, de FA. Wiegman was sinds 2017 bondcoach van de Oranjevrouwen. Onder haar leiding werd het team in 2017 Europees Kampioen, twee jaar later eindigde de formatie van Wiegman tijdens het WK in Frankrijk als tweede, na verlies in de finale tegen de USA. Bij de onlangs gehouden Olympische Spelen in Tokio kwam Oranje tot de kwartfinales.

Studenten

In het programma kunnen studenten, onder leiding van presentator Twan Huys, vragen stellen aan de gast. Voor studenten is het nog mogelijk om bij de opname met Wiegman te zijn.

De uitzending van College Tour met Sarina Wiegman is op TV te zien op dinsdag 31 augustus om 20.35 uur bij KRO-NCRV op NPO2.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder