Warming-up Derde Divisie (zo) Paul van der Zwaan: ,,Logica niet altijd logisch”

Voor Quick is de eerstvolgende wedstrijd belangrijk dus niet de nog te spelen wedstrijd tegen vv Dongen waarin een periodetitel is te verdienen. De winst tegen UNA van afgelopen zondag liet zien dat de Haantjes goed meedoen, maar zaterdag in de streekderby tegen Westlandia zullen ze weer ‘aan de bak’ moeten.

Tekst: Pieter Donath

Met 3-1 winnen van het hogergeplaatste UNA was een prima prestatie. Drie dagen later zou gespeeld worden tegen vv Dongen, maar de wedstrijd werd door Coronagevallen bij vv Dongen afgelast. Trainer Paul van der Zwaan (foto) reageert hierop en ook op de wedstrijd tegen UNA en die van komende zaterdag tegen Westlandia. De hersteltijd naar de wedstrijd van paasmaandag tegen OSS’20 vindt hij veel te kort. Quick staat nu op de negende plaats met 35 punten uit 23 wedstrijden en Westlandia heeft de rode lantaarn met 18 uit 24. De eerste regioderby dit seizoen werd 2-0 voor Quick dus zal Westlandia zich willen revancheren op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk.

Fysiek rust

,,Dat de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen vv Dongen toch niet doorging is achteraf voor ons niet zo erg. Het schema is dusdanig dat wat fysieke rust tussen wedstrijden goed van pas komt. We hebben afgelopen zondag een goede wedstrijd gespeeld tegen UNA, maar die heeft ook best kracht gekost. Aankomend weekend is er een dubbelprogramma dus ga er maar aanstaan. Uiteindelijk staan we nu redelijk veilig richting onderkant, maar met dit programma en nog elf wedstrijden te gaan is logica niet altijd logisch. Dat de wedstrijd tegen vv Dongen gaat om de periode is onwijs gaaf, maar moet voorlopig weer even uit de hersens verbannen worden. Er is maar één wedstrijd belangrijk en dat is de eerstvolgende. Dat is Westlandia en ook zaterdag zal dat weer een fysiek, maar ook mentaal zware wedstrijd zijn. Westlandia zal deze wedstrijd willen aangrijpen om de bakens te verzetten. Dat is logisch en dan is een streekderby de uitgesproken gelegenheid. Wij zullen dan ook geen moment gemakzuchtig kunnen en mogen zijn. Het is een cliché, maar dit soort wedstrijden staan over het algemeen inderdaad op zichzelf. Daarna is het wel weer heel kort herstellen naar maandag dus afwachten hoe dat gaat. Overigens vind ik het vreemd dat Westlandia de wedstrijd niet wilde vervroegen zoals veel andere ploegen wel hebben gedaan. Had toch hersteltijd gescheeld en het lijkt mij dat het ook in het voordeel van Westlandia zou zijn geweest. Maar goed dat was hun keuze en daar hebben wij geen invloed op. We moeten het doen met zoals het is en dat is ook wat we gaan doen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder