VIDEO: Haaglanden Voetbal TV: aandacht voor ‘Haags Gras’ van Martin van Zaanen

In geen andere Nederlandse stad zijn de onderlinge contrasten zo groot. Dat geldt ook als het voetbalclubs betreft. In zijn nieuwe boek ‘Haags Gras’ vertelt chroniqueur Martin van Zaanen met gevoel voor humor en oog voor detail over de unieke cultuur op de Haagse velden door de jaren heen.

In een speciale uitzending van Haaglanden Voetbal TV een korte rondgang van presentator Ton Beije en Martin van Zaanen zelf langs enkele locaties, die in zijn boek uitgebreid aan de orde komen.

Van Zaanen in het voorwoord van zijn boek: ,,Hoe kundig je voetbalverenigingen ook in categorieën weet in te delen, je zal er geen twee tegenkomen die hetzelfde zijn. Wat dat betreft kunnen ze de vergelijking met een sneeuwvlok of vingerafdruk uitstekend doorstaan. Bescheiden wondertjes van uniekheid zijn het. Die weliswaar vaak uit vergelijkbare onderdelen bestaan, maar ook altijd uit een unieke mix daarvan. Dat geldt zowel voor clubs die nu in de top van het amateurvoetbal spelen, als voor clubs die er niet meer zijn en gedurende hun bestaan het niveau van de tot 1996 bestaande Haagse Voetbal Bond amper wisten te ontstijgen.”

In Haags Gras zijn verhalen te lezen over Het Kleine Loo, ’t Loo, De Kuil, De Verlichting, De Verademing, Oostersportpark, de Vrederustlaan, de Dedemsvaartweg, de Diepput, de Haagsche Dynamiek, het Schapenatjesduin, De Kastelenring, het Prinses Irene Sportpark, Sportterrein Houtrust, Craeyenhout, Nieuw Hanenburg, De Koepel, Middelmors, Goed Genoeg en het Estádio Maracanã. Over prachtige plekken als De Schele Indiaan en De Dolle Kabouter, The Crusader en Koffiehuis Aad Kila en over clubs als Toofan, SV Die Haghe, De Ster, DUNO, SVPTT, DORR, KMD, SVV Scheveningen, DEVJO, Maasdijk, Monster, SV ’35, Rijnsburgse Boys, AFC, DBGC, REMO, Quick, HBS, VUC, Wilhelmus, RKAVV, Forum Sport, SV Houtwijk, HVV, KSD Marine, ESDO, TAC’90, Duindorp SV, VIOS, LenS, Duinoord, WIK, HMSH, Quick Steps en het onvergetelijke FC Kranenburg.

Haags Gras is te bestellen via deze link.

Het TV-programma is ook te zien via het TV-kanaal van Den Haag FM in:

Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer, via ZIGGO: Kanaal 40   / Caiway: Kanaal 67 (gehele Caiway-gebied)  / KPN: Kanaal 1312 / XS4ALL: Kanaal 1312.

Het programma wordt vanavond nog diverse malen herhaald en ook morgen, donderdag.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder