Zaterdag 1A: Voorschoten’97 laat zich verrassen door hekkensluiter AFC

Voorschoten’97 heeft zich in Amsterdam volledig verslikt in rode lantaarndrager AFC. De ploeg van Nick Poot ging met 2-1 onderuit en verloor hiermee de tweede plek in de eerste klasse A aan sv Nootdorp.

Tekst: Hans Kulk

Eerlijk gezegd valt er voor de Voorschotenaren weinig meer te winnen of te verliezen in de eerste klasse A. Poot en consorten hebben zich namelijk al geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Maar gezien de reeks die de groen-gelen de laatste maanden hebben neergezet, was deze (onverwachte) nederlaag zeker niet ingecalculeerd.

Kluts kwijt

In Amsterdam kwam Voorschoten’97 nog wel op voorsprong. Uit een voorzet van Mo Maatoug schoot Thom Wijnalda (foto) de 0-1 in de touwen. Na een bal op de lat in de 72e minuut kwam de thuisploeg dertien minuten voor tijd langszij: 1-1. Daarna lukte er niets meer bij de groen-gelen, de ploeg van Poot leek in Amsterdam volledig de kluts kwijt te zijn. Een tweede treffer voor de thuisclub kon dan ook niet uitblijven: 2-1.

Focus

De nederlaag ‘an sich’ zal de Voorschotenaren weinig pijn doen, maar blij zullen de spelers en trainer na afloop niet zijn geweest. Alvorens de nacompetitie begint, speelt de ploeg van trainer Poot nog twee duels. Aanstaande zaterdag komt kampioen WV-HEDW op sportpark Adegeest op bezoek. Op de slotdag spelen de groen-gelen een uitduel bij sv Honselersdijk. Eén ding lijkt duidelijk. De focus is nu al volledig gericht op de nacompetitie. En wie geeft de ploeg uit Voorschoten eens ongelijk?

© Haaglanden Voetbal

Lees verder