Oranje eert amateurvoetbal met shirtparade, Aké in shirt Wilhelmus

Op de laatste training voor het Nations League-duel met Polen bracht Oranje vrijdag een eerbetoon aan het amateurvoetbal. Alle internationals verschenen in het shirt van de club waar zij ooit met voetballen begonnen. Voor Nathan Aké was dat in het shirt van het Voorburgse Wilhelmus.

Met dit initiatief vragende spelers van Oranje aandacht voor het weekend van De Nationale Voetbaldag dat van 10 tot en met 12 juni plaatsvindt. De Nationale Voetbaldag is in 2020 in het leven geroepen om één keer in het jaar het amateurvoetbal en het bijbehorende verenigingsleven in de schijnwerpers te zetten als de basis van het voetbal in Nederland.

Vrijwilligers

Nederland kent ongeveer 2500 verenigingen, die stuk voor stuk draaien op vrijwilligers. Deze vrijwilligers zorgen er samen voor dat er iedere week meer dan een miljoen Nederlanders met plezier kunnen voetballen, in trainings- of competitieverband.

Saluut

Met de shirtactie op de training brengen de Oranje-internationals een saluut aan al deze vrijwilligers. Ook zij werden groot bij een amateurclub en toen zij nog professionals in spé waren, konden zij ook rekenen op mensen met een clubhart die het veld onderhielden, die de kantine bemanden en die ervoor zorgden dat ze naar uitwedstrijden gereden werden.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder