DUNO heeft primeur in Haaglanden: Eerste vrouw in DUNO 1

|

Afgelopen zaterdag had DUNO een heuse primeur. De eerste vrouw die meespeelt in een formele wedstrijd van de hoofdmacht van DUNO. Een mooi moment was dat voor Kimberley Smit (foto).

Kimberley Smit is een studente, die nu al enige tijd met de selectie van het eerste meetraint. Zij was zaterdag de eerste vrouw met een basisplek in DUNO 1 met als tegenstander het derde elftal van de club. Een bijzonder moment, dat nu ook echt kan, na het invoeren door de KNVB van de nieuwe regelgeving.

DUNO op haar website: ‘Wanneer je Kimberley zo ziet spelen, als linkerverdediger in ons eerste elftal, dan vraag je je af of alle scouts in het vrouwenvoetbal zitten te slapen. Maar hoe dan ook: haar meespelen in DUNO 1 is bijzonder te noemen. “Kim” doet prima mee in de wedstrijd onder zomerse omstandigheden en waarin het er soms gewoon verhit aan toe gaat. Kimberley weet van geen wijken, doet bepaald niet onder voor haar mannelijke collega’s en heeft een sterke bijdrage aan het team van trainer Kenneth Lamens’.

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: DUNO)

Lees verder