Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: Degradatie voor Quick Steps

||||||||||||

Na overwinningen op Meerburg en Gouda kon Quick Steps in de finale niet nog een overwinning boeken. Het Rotterdamse FC Maense was na rust goed op schot en boekte een ruime zege. Quick Steps moet door de nederlaag afdalen naar de vierde klasse. FC Maense promoveert naar de derde klasse.

Tekst: Alex Pronk               |        Foto’s: Franca Dobbe

Aan de kant van Quick Steps ontbrak trainer Eki Korte vanwege vakantie. Op het veld van BVCB ging FC Maense meteen op zoek naar de openingstreffer. Een vrije trap van Pato Freire Ribeiro in de derde minuut werd door Quick Steps-doelman Jeffrey Plugge gestopt. Na een kwartier spelen was het wel raak. Uit een hoekschop kopte Donald Sanches Silva zeer fraai in: 0–1.

FC Maense was technisch duidelijk de betere ploeg, maar de Haagse equipe van de trainers Gino Kos en Peter Aref vocht als een leeuw en kreeg haar kansen. Jeremy Keus kon na een vrije trap de bal net niet in het doel koppen, ook een inzet van verdediger Stan van den Berg leverde niets op.

Zes minuten in de tweede helft viel de tweede Rotterdamse treffer. Op aangeven van invaller Wessel de Jager kon Denilson Almeida doelman Plugge verschalken: 0-2. Quick Steps sloeg snel terug. Ricardo Vrolijk schoot vanaf de linkerkant van zo’n dertig meter afstand de bal schitterend over doelman Natoe Dos Santos heen: 1-2. FC Maense was daarna even van slag maar Ricardo Vrolijk en Jovany Staal konden niet de gelijkmaker produceren.

In de 62e minuut zag Staal zijn halve omhaal over het vijandelijke doel heen gaan. In de tegenaanval bereikte FC Maense Jerson Ribeiro Jayson Candeia die de 1-3 aantekende. Beide teams voerden een aantal wissels door, maar de batterij bij Quick Steps leek leeg te zijn. In de 78e minuut bracht Jayson Candeia met zijn tweede treffer de 1-4 op het bord.

Het ging snel daarna. Jayson Candela voltooide zijn hattrick in de 83e minuut. Twee minuten later kon de net ingevallen invaller Adilson Dias de Barros na een één-tweetje met Denilson Almeida de eindstand op 1-6 bepalen. Het leed was nog niet geleden voor Quick Steps. Jordi Versteeg werd tot drie keer toe helemaal zoek gespeeld en maakte een behoorlijke overtreding op een tegenstander. De uitstekende scheidsrechter Jeroen Achterberg gaf Versteeg terecht een rode kaart.

(Klik HIER voor meer foto’s van Quick Steps-FC Maense)