Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,We ontmoeten een ploeg in vorm”

Scheveningen was aan goede reeks bezig, maar zag deze vorige week op Houtrust verstoord worden door AFC, dat met een nipte 1-2 winst vertrok naar Amsterdam. Zaterdag gaat de formatie van trainer John Blok (foto) op bezoek in Spakenburg voor de altijd interessante ontmoeting tegen IJsselmeervogels.

Tekst: Ton Beije

Vorige weekend liet Scheveningen de winst aan AFC. Een nederlaag, die niet nodig was geweest, weet ook trainer John Blok: ,,Inderdaad, dat had zeker niet nodig geweest. In de eerste twintig minuten na rust hadden we de wedstrijd op slot moeten gooien. In die periode kregen we voldoende kansen om de tweede treffer te maken. Dat we dan de wedstrijd verliezen door twee spelhervattingen is zuur, omdat dat ons al eerder is gebeurd. Duidelijk een verbeterpunt dus.”

Steun

Ondanks die nederlaag, staat Scheveningen momenteel keurig op een negende plaats in de Jack’s League, oftewel de Tweede Divisie. Terwijl clubs die kunnen over veel grotere budgetten lager op de ranglijst staan. Ontevreden is Blok dan ook niet. ,,Nee, zeker niet. We laten in ieder geval zien dat je met een duidelijk en regionaal beleid en de steun van onze trouwe sponsoren, je kunt meten met alle ploegen in de Tweede Divisie. Het is in ieder geval een stap in de goede richting om een stabiele speler in de Jack’s League te worden.”

Instituut

Zaterdag wacht een bezoek aan IJsselmeervogels, een begrip in het zaterdagvoetbal. Blok: ,,IJsselmeervogels is en blijft natuurlijk een instituut in het amateurvoetbal. Ze hebben zich volledig herpakt de afgelopen periode en hebben van de laatste negen wedstrijden er zeven gewonnen. Gezien de status en de selectie van de club een must, maar je moet het maar doen. We krijgen dus een ploeg in uitstekende vorm tegen ons. Een pittige, maar ook mooie opgave dus.”

Krachtsverschillen

Er staan drie clubs op slechts één punt van Scheveningen. Winnen in Spakenburg zou dus lekker uitkomen. Zeker om de marge met de clubs in het rechter rijtje vast te houden. ,,Dat geeft de verhoudingen ook uitstekend weer, want de onderlinge krachtsverschillen zijn ook klein. Dat blijkt eigenlijk het hele seizoen al”, meent John Blok.

IJsselmeervogels lijkt ook weer in rustiger vaarwater te zijn gekomen. Vorig weekend een knappe 0-2 winst bij HHC Hardenberg. Blok: ,,De verandering van speelwijze en de versterkingen in de winterstop hebben IJsselmeervogels goed gedaan. Zoals al eerder aangegeven een knappe prestatie, maar gezien de mogelijkheden en selectie ook weer niet heel vreemd.”

Scheveningen moet het zaterdag doen zonder Kevin Gomez Nieto en Barry Rog, die nog niet inzetbaar zijn.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder