Zaterdag 1A: Die Haghe en VELO weten publiek niet te vermaken

||||||||||||||

Het resultaat van de laatst getrokken coronakaart was dat de onvervalste derby tussen Die Haghe en VELO op een dinsdagavond met een bijveld-entourage moest worden afgewerkt. Beide teams hadden de zaterdag hiervoor verloren dus er stond best het één en ander op het spel.

Tekst: Wim van de Graaf        |      Foto’s: HMA-Fotografie

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Ron Post vloog VELO uit de startblokken, nam het initiatief en het zette de thuisploeg goed vast op eigen helft. In dat eerste hectische kwartier had Die Haghe grote moeite om zich onder de druk van de Wateringers uit te spelen. Beide teams legden wel veel strijd op de mat en hadden veel overtredingen nodig. Na ongeveer zeventien minuten was daar de eerste kans voor de voorwaartsen van de bezoekers, maar een hard ingeschoten bal ging naast het doel van invaller-keeper Dion van Splunteren van Die Haghe. Twee minuten later was het wel raak toen Rick van Mierlo van de groenhemden in de diepte werd aangespeeld. Een vlagsignaal bleef achterwege en de goed ingeschoten bal deed het net van Die Haghe bollen: 0-1.

Direct na de aftrap was daar weer gevaar voor het doel van de Ockenburghers toen een diagonaal ingeschoten bal via de vingertoppen van de Haagse doelman en de paal weer in het veld terecht kwam en kon worden weggewerkt. Die Haghe had het in deze fase duidelijk moeilijk, maar langzaam maar zeker kreeg het meer grip op de wedstrijd. Ook de witkielen werden gevaarlijk toen de handige Noah Abid de bal op de lat boven de VELO-doelman stiftte. Een minuut later was hij succesvoller toen hij na slecht uitverdedigen van de Wateringers de bal veroverde en na een mooie actie deze in het VELO-doel deponeerde: 1-1. Pal voordat de thee kon worden genuttigd was er een levensgrote kans voor Die Haghe toen Roy van der Ven de bal uit een prima voorzet voor open doel op zijn slof nam. Hij schoot echter precies op de goed reagerende doelman, waardoor de stand bij rust gelijk bleef.

Die Haghe tapte in de tweede helft eerst uit een ander vaatje en was nu even de bovenliggende partij. Een scrimmage voor het VELO-doel leverde in de 51e minuut geen doelpunt op. In diezelfde minuut was er een uitbraak van de bezoekers, dat een vrije schop op de rand van de zestien opleverde. De goed in de hoek ingeschoten bal werd echter bekwaam verwerkt door Dion van Splunteren.

De rest van de tweede helft kan het beste worden gekarakteriseerd als “hotseknotsbegoniavoetbal op eerste klas niveau”. Ook na de diverse wissels aan beide kanten bleef het een lelijke wedstrijd en wisten de teams de vele toeschouwers niet te vermaken. Het laatste fluitsignaal van arbiter Post kwam voor iedereen als een bevrijding en de beide trainers konden na afloop goed leven met deze remise.

Zaterdag speelt Die Haghe weer een derby en wel op Ockenburgh tegen Forum Sport, terwijl VELO moet afreizen naar Monnickendam. Het blijft in ieder geval een spannende competitie in de eerste klasse A.