Jeugd O23: FC Skillz passeert VELO en pakt titel, ook SVC’08 kampioen

|||||||

Met een dikke overwinning in de Derde Divisie op Zuid West DH hield FC Skillz VELO op doelsaldo achter zich. De Wateringers waren Wilhelmus de baas. Een niveau lager versloeg SVC’08 concurrent en Graaf Willem II VAC en kon net als FC Skillz het kampioenschap gaan vieren.

Tekst: Roland van der Linden    |     Foto’s: Sharon Marica & Pim Markering

3e divisie E

VELO – Wilhelmus

VELO was Wilhelmus met 4-2 de baas. Manz Abel en Lars van Winden scoorden beiden twee keer voor de thuisclub uit Wateringen. Aan de kant van Wilhelmus nam Koen Visser de twee treffers voor zijn rekening.

FC Skillz – Zuid West DH

FC Skillz greep op de laatste speeldag de titel met een monsterzege op Zuid West Den Haag. Op eigen veld was de Haagse nieuwkomer met 13-1 veel te sterk voor de tegenstander die op de laatste plaats eindigde. In de eerste helft eiste Kevin Adebesin een hoofdrol voor zich op met vijf treffers waaronder een zuivere hattrick. Ook Reda Narain en Hydion Wanga konden het net vinden: 7-0. (Foto’s: Sharon Marica)

Na de thee voerde Reda Narain met twee doelpunten op naar 9-0. Daarna was ook Yassin Chentouf in staat om een zuivere hattrick te scoren en kwam de stand op 12-0. Na een doelpunt van Fouad Boutachkourt kon Marwan el Abdellaoui namens Zuid West DH de eretreffer aantekenen: 13-1. FC Skillz (+21) bleef door de monsterzege op doelsaldo net VELO (+18) voor en kon feest gaan vieren.

OLIVEO – TAC’90

Voor OLIVEO en TAC’90 stond er niets meer op het spel en dat was te merken aan het duel. Daan Termoshuizen schoot in de eerste helft uit een hoekschop de 1-0 binnen. Vlak daarna nam Nigel Rijfkogel de 2-0 voor zijn rekening uit een uitgespeelde aanval. Nog voor de doelwisseling kwam TAC’90 via Jabrane El Youssefi terug in het duel. In de 2-1 stand kwam na de thee geen verandering meer.

4e divisie F

SVC’08  – Graaf Wilem II VAC

In een rechtstreeks duel om de titel won favoriet SVC’08 met 3-1 van Graaf Willem II VAC. In de eerste helft ging het nog moeizaam voor de thuisploeg die wel op een 1-0 voorsprong kwam maar de bezoekers door een treffer van Luc Jansen op gelijke hoogte zag komen. In de tweede helft was SVC’08 heer en meester en liep weg naar een 3-1 zege. Namens de kampioen waren Robert Kuijper en Dylan Schotmeijer trefzeker. Ook Graaf Willem II VAC promoveerde naar de 3e divisie. (Foto: Pim Markering)

DSVP – VUC

Ook bij DSVP kon de vlag uit. Na een dikke overwinning op VUC was de gehavende club uit Pijnacker een van de beste nummers drie en promoveerde daardoor ook naar de derde divisie. VUC werd meteen onder druk gezet maar het duurde tot de 21e minuut voordat Nick van der Eijck de 1-0 kon inschieten. Kort daarna zorgde Levi Bachnoe op aangeven van Nik Veen voor de 2-0. In de tweede helft zocht DSVP nog meer de aanva0. Bachnoe was opnieuw doeltreffend en daarna kon DSVP via Rick de Bruijn en Jimmy Noorlander een 5-0 eindzege vieren.

sv Nootdorp – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer speelde meer op de helft van sv Nootdorp maar kon niet echt kansen creëren. Nootdorp kon er een aantal keer razendsnel uitkomen en dit leverde wel resultaat op. Na de 1-0 van Leon de Groot scoorde de net ingevallen Rico de Bruin de 2-0. Na de thee drong FC Zoetermeer sterk aan. Uit een vrije trap van Jay Koegler kopte Danny Dogger de 2-1 binnen. Na een vervanging van de geblesseerde arbiter kon Nootdorpspeler Koen van der Gaag die normaal in de JO19 speelt uit een lange bal de 3-1 maken.