KNVB maakt indelingen jeugdvoetbal bekend

Er wordt momenteel binnen het jeugdvoetbal nog volop gespeeld in de najaarscompetities, de reeksen of in de tweede competitiefase, maar de KNVB was al bezig met de voorbereiding voor de vervolgcompetities voor het kalenderjaar 2022 en heeft nu de indelingen voor het jeugdvoetbal gepubliceerd. Deze zijn inmiddels op Voetbal.nl terug te vinden.

Dit betreft dan de voorjaarscompetities voor de junioren en de derde competitiefase voor het pupillenvoetbal en voor de pilotcompetities in het jeugdvoetbal voor de districten in West- en Zuid-Nederland. Dit betekent dat de tijd is aangebroken om de wijzigingen voor de voorjaarsreeks door te geven. De resultaten behaald in de competitie, reeks of laatste competitiefase in het najaar 2021 zijn uiteraard leidend voor de indelingen voor het vervolg in het voorjaar van 2022. Binnen de landelijke divisies is bovendien sprake van een vastgestelde promotie en degradatie.

Wijzigingen

Verenigingen worden via Sportlink Club in de gelegenheid gesteld om eventuele wijzigingen door te geven aan de KNVB. Dit betreft dan alleen melding van nieuwe teams of uit te schrijven teams. Verzoeken om herindeling worden in dit kader niet in behandeling genomen omdat indeling zoals gezegd plaatsvindt op basis van de resultaten van de laatste competities van het najaar 2021.

De belangrijkste deadlines en de planning voor het vrijgeven van gegevens, zoals de indeling en het wedstrijdprogramma, staan het onderstaande overzicht.

Vrijdag 24 december 2021

Publicatie indeling 3e competitiefase O7 t/m O12

Publicatie indeling 3e fase pilots O13 t/m O19

Publicatie indeling voorjaarsreeks O13 t/m O19 + O23

Zaterdag 25 december 2021

Vrijgave programma 3e competitiefase O7 t/m O12

Vrijgave programma 3e fase pilots O13 t/m O19

Vrijgave programma voorjaarsreeks O13 t/m O19 + O23

(Bron: KNVB)

 

 

Lees verder