Oefenvoetbal: Veel kansen ADO Den Haag O21, maar RKDEO pakt winst

In een leuke en spannende oefenwedstrijd pakte RKDEO op de valreep de winst tegen ADO Den Haag O21. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld. Met in de slotfase veel hoge ballen van ADO om de zege te pakken met een paar keer een bal op de lat en de paal, maar RKDEO dat in de laatste minuut wel weet te scoren: 2-1.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Gastheer RKDEO kwam na twaalf minuten spelen aan de leiding. Uit een voorzet van Nordin Maghnouji wist Sven van Noppen vanaf de rand van de zestien te scoren: 1-0. Na bijna een half uur werd een voorzet van Abdel Belarbi van ADO Den Haag voor het Nootdorpse doel tot hoekschop verwerkt. Deze corner leverde niets op.

Met nog acht minuten te spelen in de eerste helft schoot Youni de Bruin – op aangeven van Irian Boeschoten, de bal van afstand net over het Haagse doel. Vlak voor rust zag ADO-er Azeddine Annamousi de bal uit zijn vrije trap bijna evenwijdig aan de doellijn voorlangs gaan. Niemand van ADO was bij machte de bal binnen te tikken. Op slag van rust verstuurde namens RKDEO Youni de Bruin een voorzet op Jazz Vermeer, maar Aiman Achemlal voorkwam een treffer ten koste van een hoekschop. De rust ging dus in met een 1-0 stand.

Na dik een uur mocht RKDEO tweemaal op rij een hoekschop nemen. Bij de laatste verdween de bal na een kluts net naast het Haagse doel. Twee minuten later was de gelijkmaker een feit. Sofyan el Hannoudi maakte gebruik van concentratieverlies in de Nootdorpse defensie: 1-1. Met nog achttien minuten op de klok weer een mogelijkheid voor RKDEO. Een voorzet van Irian Boeschoten bereikte echter net niet bij de tweede paal Robin Boesquet en ook Nordin Maghnouji arriveerde te laat om nog gevaarlijk te kunnen worden.

Dik tien minuten voor tijd vond Sofyan el Hannoudi met zijn schot doelman Vince Kester op zijn weg en vlak daarna knalde dezelfde ADO Den Haag-speler de bal op de lat en in de rebound trof Abdel Belarbi de paal. Ook Jeroen Haars probeerde het nog met een schot voor de bezoekers, maar de bal vloog net over. Ook in de slotfase nog spannende momenten voor beide doelen. In de blessuretijd zag Youni de Bruin nog een boogbal van afstand tegen de paal belanden en ging een vrije trap van ADO Den Haag-speler Azeddine Annamousi ruim voorlangs. In de vijfde minuut van de blessuretijd pakte RKDEO toch nog de winst. Ayoub el Yaagoubi kapte en draaide in de zestien, stuurde twee man het bos in en schoot in de verre hoek de 2-1 binnen.