Warming-up Hoofdklasse: TOGB-trainer Schuur kijkt niet tegen lange busreis aan

TOGB gaat in de openingswedstrijd van de competitie 2021-2022 op bezoek bij Be Quick 1887 in het Groningse Haren. De gastheren spelen in stadion Esserberg, capaciteit 12.000 toeschouwers, de thuiswedstrijden en voelen zich al jaren thuis in de Hoofdklasse A.

Tekst: Ron Fruining

Ook komend seizoen is Steven Wuestenenk, die aan zijn vierde seizoen gaat beginnen, de trainer van de selectie uit Haren. De grootste successen van Be Quick dateren van lang geleden. Het hoogtepunt van de club stamt uit het seizoen 1919-1920 toen Be Quick landskampioen van Nederland werd ten kostte van competitiegenoot VOC.

TOGB maakt dit seizoen haar debuut in de Hoofdklasse A, na vorig jaar vijf wedstrijden ervaring te hebben opgedaan in de Hoofdklasse B.

Staf en groep

De groep staat dit seizoen onder leiding van Mark Schuur (foto), die zijn debuut maakt als hoofdcoach. Schuur neemt naast zijn technische staf, waarin Roland Bergkamp, Glenn den Uijl en Pim Doesburg de assistenten zijn een relatief jonge groep mee. Het jeugdige TOGB zal voor de eerste wedstrijd met negentien spelers afreizen naar Haren. Schuur mist aanvallers Michel van der Elst en Sitor Sla naast verdediger Vince Kohl vanwege blessures. Middenvelder Brandon Sousa is herstellende van een kruisbandblessure en nog niet wedstrijdfit.

Busreis

Schuur ziet de lange busreis (246 kilometer) niet als een handicap. Schuur: ,,De busreis zie ik niet als extra hindernis. We stoppen onderweg bij een restaurant om wat te eten en de wedstrijdbespreking te doen, een welkome break.”

Finn Ameling maakte vanuit de O23-groep de overstap naar de zondagselectie van Schuur. Ameling over de wedstrijd van morgen en het komende seizoen: ,,Ik kijk uit naar de wedstrijd van morgen. Heb er erg veel zin in. Ik verwacht een hoog niveau in de competitie, het zal een leerzaam jaar worden, waarin ik mijn minuten hoop te krijgen en kan laten zien wat ik kan.”

Voorspelling

Mark Schuur vooruitkijkend op het duel in het hoge noorden: ,,Aan voorspellingen doe ik niet….. Ik heb een jonge groep, waarbij de eerste prioriteit is om constanter te gaan voetballen als team. En na aantal wedstrijden kunnen we eens gaan kijken hoe en wat. Ik heb mijn groep voorbereid door veel wedstrijden tegen hoofdklassers te spelen om zo snel mogelijk te wennen aan de weerstand, zowel voetballend als fysiek. Nu het gaat het erom dat de spelers in het veld steeds vaker de juiste keuzes gaan maken.” De aftrap in Haren is om 14.00 uur

© Haaglanden Voetbal

Lees verder