Trainer René Noort (o.a. ex-DUNO) tekent contract bij vv Lekkerkerk

René Noort (foto), die in deze regio in het verleden actief is geweest als assistent-trainer bij DUNO, heeft voor volgend seizoen een contract getekend als hoofdtrainer bij vv Lekkerkerk. Beide partijen gingen een verbintenis met elkaar aan voor één seizoen met een optie voor een tweede jaar.

De in Alblasserdam woonachtige Noort is nu nog assistent-trainer bij zaterdagtweedeklasser Drechtstreek in Papendrecht. Eerder werkte hij als hoofdtrainer bij Hermes DVS, VOB, Swift Boys en FIOS en was hij tweede trainer bij Nieuw-Lekkerland, DUNO en FC Boshuizen. Hij begon zijn oefenmeesterlijke carrière bij VVGZ, de club waar hij ook als speler voor uit kwam. Noort voetbalde verder bij vv Alblasserdam en ASWH.

Dorpsclub

,,Toen ik hoorde dat er bij vv Lekkerkerk een vacature was ontstaan, heb ik meteen contact opgenomen”, vertelt René Noort op de site van de club. ,,Dat leidde tot goede en enthousiaste gesprekken met TC, bestuur en spelers en bracht mij tot de conclusie dat Lekkerkerk een vereniging is waar ik prima bij pas: een warme dorpsclub met fijne mensen én een selectie die vooruit wil. Ik verheug me erop om komende zomer aan de slag te gaan.”

Sfeer

,,Ik ben een type trainer die hecht aan duidelijkheid en een goede sfeer”, geeft René Noort aan. ,,De spelers hoeven geen ellenlange lijsten met regels van me te verwachten. Ik vind samenwerking veel belangrijker en elke speler is voor mij belangrijk; dat geldt zeker óók voor het tweede elftal. Het verhaal is simpel: je hebt elkaar nodig om tot succes te komen. Ik zal rustig observeren en naar bevind van zaken kiezen voor het spelsysteem dat de ploeg het beste laat renderen én spelplezier geeft. En uiteraard wil ik net als elke andere trainer zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Dat spreekt voor zich!”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder