Steeds Hooger stapt alsnog over naar zaterdagvoetbal

Na diverse gesprekken met de KNVB over de toekomst van de zondag derde klasse en het accepteren van het daaruit voortkomende aanbod van de KNVB om naar de zaterdag vierde klasse over te stappen, heeft Steeds Hooger (foto) geen windeieren gelegd.

In april maakte de KNVB duidelijk dat er zorgen waren over het aanbieden van een volwaardige competitie in de zondag derde klas. Na een enorme exodus van tientallen zondagverenigingen naar de zaterdag door de mogelijkheid van een horizontale overstap, was het duidelijk dat verre uitwedstijden naar de regio Brabant of Amsterdam de nieuwe realiteit zou gaan worden voor die zondagclubs.

Onwenselijk

Voor alle betrokkenen een onwenselijke situatie. Ingaan op het aanbod om over te stappen naar de zaterdag vierde klas was voor het bestuur van Steeds Hooger een logisch gevolg en de enige reële mogelijkheid om op een aanvaardbare wijze standaardvoetbal aan te bieden.

Haagse regio

In onze regio blijven op zondag staan Taurus, Voorschoten’97 en SVH. Taurus en Voorschoten’97 hebben al aangegeven sowieso op zondag te blijven spelen. Voorschoten’97 heeft immers al een standaardteam spelen op de zaterdag. Of SVH straks inderdaad de ‘verre’ reizen gaat maken naar Brabant en/of Noord-Holland is (nog) niet bekend.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder