Boa’s gaan bij lokale sportclubs handhaven op coronaregels

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) gaan ook de nieuwe regels voor sporten in groepen handhaven, zegt voorzitter van de vakbond BOA ACP Richard Gerrits.

Vanaf woensdag mogen mensen tot 27 jaar weer in groepsverband trainen bij hun sportclub. Gerrits zegt dat de handhavers kunnen optreden als ze vermoeden dat er oudere mensen meetrainen. ,,We zullen dat doen zoals normaal, dus eerst aanspreken, daarna volgt een waarschuwing en als het dan nog niet stopt een boete.”

Identiteitsbewijs

De voorzitter denkt dat de boa’s het leeftijdsverschil vaak wel kunnen zien. ,,En daarnaast moet iedereen een identiteitsbewijs bij zich hebben, dus als iemand 27 of 28 is, kunnen de handhavers dat dan zien.”

Met andere woorden, een voetballer moet nu ook op het trainingsveld zijn identiteitsbewijs meenemen. Mag er eindelijk getraind worden, wordt de training mogelijk weer gestopt of opgehouden om leeftijden te controleren. Een je moet al tijdig stoppen om iedereen de kans te geven tijdig (voor 21.00 uur) thuis te zijn. Je zou je haast afvragen of er geen andere situaties zijn, waarbij BOA’s controle houden op de naleving van de coronamaatregelen. Dit zou wel eens kunnen leiden tot enorme discussies.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder