Nader contact met KNVB: Uitleg waarom toernooi om Regio Cup definitief voorbij is

Haaglanden Voetbal was voornemens om samen met de KNVB het KNVB Haaglanden Voetbal Regio Toernooi te houden in de maanden mei en juni. De KNVB blies het toernooi donderdag af zonder vooraf contact met Haaglanden Voetbal. Vandaag, vrijdag, nam de KNVB dat contact wel op!

In een goed gesprek trok de KNVB het boetekleed aan en liet weten dat er uiteraard ook eerst contact met Haaglanden Voetbal had moeten plaatsvinden. Uitvoerig is nog gesproken over de eventuele mogelijkheden. Immers, wij hadden het wedstrijdschema klaarliggen en zodra de overheid het groene licht zou geven, hadden de – nog geplande – wedstrijden gespeeld kunnen worden. De clubs zouden dan geen extra inspanningen meer hoeven te leveren en konden gebruik maken van het (toernooi-)schema.

Contact

De KNVB heeft nog veelvuldig contact met ‘Den Haag’ en gebleken is echter, dat op korte termijn geen versoepeling wordt verwacht waar het het spelen van wedstrijden betreft. Waarschijnlijk komt op korte termijn nog de verruiming, dat ook spelers vanaf 27 jaar mee mogen gaan trainen met de overige selectiespelers. Dan zou het nog minimaal twee weken duren voordat eventueel het spelen van wedstrijden kan plaatsvinden. Dan zitten wij inmiddels op half juni en heeft het geen zin meer om een deel van een toernooi alsnog af te werken. Mogelijk kunnen de clubs in de laatste fase van juni toch nog één of twee oefenwedstrijden plannen.

Daarmee is het gedaan voor dit seizoen wat het amateurvoetbal betreft en kan eenieder zich volop gaan richten op het nieuwe voetbalseizoen. En laten wij hopen dat dat op tijd kan starten en zonder onderbrekingen kan verlopen.

Maar Haaglanden Voetbal blijft de lezer ook tijdens de komende weken en de zomerperiode zoveel als mogelijk op de hoogte houden van wat er nog wel gaande is in het (regionale) voetbalwereldje.

Ton Beije (Hoofdredacteur Haaglanden Voetbal)

Lees verder