Michele Santoni (ex-ADO) en Leon Vlemmings beginnen bij FC Dordrecht

Met Michele Santoni (foto), bij het begin van het afgelopen seizoen bij ADO Den Haag nog gepresenteerd als assistent-trainer, gaat als hoofdtrainer aan de slag bij FC Dordrecht. Samen met Leon Vlemmings, als innovatiemanager, vormt hij het nieuw technisch duo voor komend seizoen.

Santoni heeft de afgelopen jaren een respectabele CV opgebouwd. De 41-jarige geboren Italiaan fungeerde vijf jaar lang als video-analist bij Ajax. Ook was hij werkzaam als jeugdtrainer bij Lazio Roma. In Nederland heeft hij zijn ervaring als trainer verder uitgebouwd bij Almere City FC en ADO Den Haag. Bij ADO Den Haag, waar hij samen met Aleksandar Rankovic aan het seizoen begon, was zijn rol grotendeels uitgespeeld na de komst van Ruud Brood. Santoni tekende aan de Krommedijk voor twee seizoenen. ,,Ik ben er helemaal klaar voor om te gaan knallen”, laat hij weten op de site van FC Dordrecht.

Vlemmings (51) werkte als trainer bij onder meer Excelsior en Go Ahead Eagles en was assistent van Mario Been en Gertjan Verbeek en bij Feyenoord, waar hij zelfs als zijn opvolger een half seizoen hoofdtrainer was. Ook was hij twee jaar actief als algemeen directeur bij Helmond Sport. Vlemmings tekende voorlopig voor één seizoen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder