Voormalig ADO-jeugdspeler Pascal Struijk presteert in Premier League

Pascal Struijk (foto) promoveerde met Leeds United vanuit de Championship naar de Premier League, het hoogste voetbalniveau in Engeland. De oud-jeugdspeler van ADO Den Haag stond afgelopen seizoen zijn mannetje als vleugelverdediger en middenvelder.

Struijk is geboren in het Belgische Deurne en kwam in de jeugdopleiding van ADO Den Haag terecht. Als talent verdween hij medio 2016 naar de jeugdopleiding van Ajax, om die vervolgens na twee jaar weer te verlaten en de overstap te wagen naar het Engelse Leeds United.

Waarde

Via de reserves kwam hij in de hoofdmacht van Leeds United terecht, dat toen nog speelde in de Championship. Ook na de promotie was Pascal Struijk van waarde voor de ploeg van Leeds United. Hij hoopt ook door te pakken, laat hij op de site van de Engelse club weten. ,,Ik zou het mooi vinden om hetzelfde niveau aan te tikken als Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.”

Oranje

Struijk zou dus wel eens Oranje-international kunnen worden, maar het nationale team van België zou ook een mogelijkheid zijn, aangezien hij ook een Belgisch paspoort heeft. Hij heeft daarover ook al contact gehad met de Belgisch coach Roberto Martinez. ,,België is altijd een optie voor me”, weet Struijk, maar een besluit daarover heeft hij nog niet genomen. ,,Ik denk dat iedereen zijn eigen pad bewandelt en ik ben momenteel nog naar het mijne aan het zoeken.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder