Tweede Divisie: Excelsior (M) ook na twee duels zonder (doel)punten

||||||||||||||

Er is na twee competitieduels nog geen reden tot juichen bij Excelsior Maassluis. De Tweede Divisionist uit Maassluis staat puntloos én doelpuntloos onderaan. Zaterdagmiddag werd er in eigen huis met 0-2 van De Treffers verloren. Coach Dogan Corneille wacht de zware taak om de ‘Tricolores’ snel aan de praat te krijgen.

Tekst: Hans Kulk           |       Foto’s: Ron Heinen

Het zag er zaterdagmiddag aanvankelijk goed uit voor de thuisclub. Zowel Giovanni da Fonseca (tweemaal) als Carlito Fermina kregen kansen op de openingstreffer. Desondanks stond er na 25 minuten nog altijd een 0-0 stand op het scorebord. Na een directe rode kaart voor verdediger Gabri Urbanus, hij maakte een harde tackle op Oussama Bouyaghlafen in de 36e minuut, kantelde het duel in het nadeel van de ‘Tricolores’.

Zes minuten na de pauze kreeg de ploeg van Dogan Corneille hiervoor de rekening gepresenteerd. De Treffers-aanvaller Coen Maertzdorf scoorde uit een voorzet van Jordy Thomassen 0-1. Zeven minuten later was het bijna 0-2. Een schot van diezelfde Thomassen belandde via de vingertoppen van doelman Tom Boks op de paal.

Boks voorkwam met diverse reddingen een grotere achterstand voor de Maassluisenaren, maar moest vier minuten voor tijd toch voor de tweede maal de bal uit het net halen. Invaller Gavin Flijter tikte, opnieuw uit een voorzet van Thomassen, de 0-2 in de touwen.

Twee duels, nul punten, nul doelpunten voor, vijf tegen. Geen cijfers om trots op te zijn in Maassluis, maar er is ook geen reden tot paniek. De competitie in de Tweede Divisie is nog lang. Heel lang zelfs.

Komend weekend gaan de ‘Tricolores’ op bezoek bij het gepromoveerde FC Lisse, dat inmiddels vier punten heeft verzameld. Corneille en consorten zijn dus gewaarschuwd.