Zaalvoetbal | FC Westland 2 wint knap bij Stompwijk’92

De afgelopen week was er geen zaal voetbal in de Eredivisie en eerste divisies, omdat afgelopen zondag in de Rotterdamse Topsportcentrum een WK-kwalificatie wedstrijd werd gespeeld van het Nederlands team tegen het nationale team van Kosovo.

Tekst: Alex Pronk

Nederland won overigens met 2–1. De doelpuntenmakers van Nederland waren Issam Dahmani (35e minuut, 1-0) en Saber Ben Khalou (36e minuut, 2-0).Alle doelpunten vielen pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd

Topklasse B

Stompwijk’92 – FC Westland 2

De kampioen van de Hoofdklasse C van vorig seizoen, FC Westland 2, opende meteen tegen de favoriet voor de promotie naar de eerste divisie, Stompwijk’92. FC Westland 2 ging gelijk vol in de aanval en Stompwijk’92 moest verdedigen. Dit ging goed tot een op het oog onschuldige bal pardoes in het doel viel via de doelman van Stompwijk’92. Vlak daarna werd door een corner variant ook de 0–2  gemaakt en zou het een lange avond worden voor Stompwijk’92.

Schoten

Maar de thuisploeg kwam beter in het spel en kwam ineens met een vrije trap van Nick van de Bosch terug tot 1–2. Niet veel later knalde Nick van den Bosch de bal tegen het net en werd het 2–2. In het vervolg van de eerste helft ging FC Westland 2 aanvallender spelen en dit resulteerde na twee knappe schoten in een 2–4  ruststand.

Kansloos

In het begin van de tweede helft ging FC Westland 2 door met scoren en werd het 2–5. Daarna ging het publiek er achter staan en door goed druk te zetten, kwamen er problemen voor FC Westland 2. Hakim Habibi en Driss Amheye gingen in de fout ging en de 3–5 van Dick van der Salm vloog in het netje. De 4–5 kwam van de schoen van Bram de Roode. Nick van den Bosch (met zijn derde doelpunt van de avond) maakte FC Westland-doelman Gio Muyden voor de laatste keer kansloos en werd de eindstand 5-5.  Scheidsrechter Abderrahim Essghir zag namens FC Westland 2 James Dhanai (3x) en Morad Naomi (2x) scoren.

zvv Den Haag 2 – HBSS

In Sportcampus Zuiderpak won het reserve team van zvv Den Haag nipt van gevaarlijke outsider HBSS uit Schiedam met 7–5.

RS – Zuid West DH

In de nieuwe sporthal Woudestein (nog geen vijftig meter van de oude sporthal) van de Rotterdamse Erasmus Universiteit won de ploeg van coach Rachid Laari met 3–5. Het betrof de openingswedstrijd van de nieuwe sporthal.

Hoofdklasse C

ASW 2 – zvv Den Haag 3

In de Waddinxveense sporthal De Dreef won zvv Den Haag 3 in een doelpuntrijke wedstrijd met 5–11 van het reserve team van ASW. Scheidsrechter Évora Gonçalves zag Virgil van der Meer (6x), Zanóah Pieris (3x), Anwar Pieris en aanvoerder André Rumampuk (beiden 1x) scoren.

Stanga – GZV Watergras 2

Stanga bouwde aan een overwicht en dat resulteerde in een 3–0 voorsprong. Een foutje achterin werd afgestraft door GZV Watergras, waardoor de ruststand van 3–1 werd bereikt. Na rust was het spelbeeld niet anders, maar Stanga had moeite met scoren. GZV Watergras 2 was op bepaalde momenten ook wel gevaarlijk voor het doel van Neal Poeran. Uiteindelijk werd het 4–1 en bepaalde GZV Watergras 2 de eindstand op 4–2.  Scheidsrechter Nino Guergouri zag Osvaldo de Pina, Reginald Poeran en Maurice de Wit namens ploeg van coach Steven Poeran (Stanga) scoren.

OACN Boys 2 – Tutor

In sporthal De Akkers in Spijkenisse wonnen de Delftse studenten van het reserveteam van OACN Boys, het team van de Portugeese coach Nuno Pereira, nipt met 1–2. Oscar Toledo scoorde, na misgrijpen van de doelman, het eerste doelpunt  voor Tutor. Met de 0–1 gingen de ploegen de tweede helft beginnen en de gelijkmaker kwam van Steven Pieternella. Vlak voor tijd gaf Albert Wasswa een mooie voorzet, waar Kenji Flores wel raad mee wist: 1–2.