Zaterdag 4D: Tegenstander SVO Buytenpark komt niet opdagen, winst BSC’68

BSC’68 won op vreemde bodem van sv Ommoord en is nu zeker van de derde positie op de ranglijst. FC Zoetermeer speelde niet goed en verloor met ruime cijfers van NOC Kralingen. Swift Boys verscheen niet aan de aftrap voor het duel met SVO Buytenpark.

sv Ommoord – BSC’68

In Rotterdam kreeg BSC’68 al in de eerste minuten twee kansen, maar de schoten van Jelle Verhoef leverden niets op. Kort daarna kwam de thuisclub met een afstandsschot van 35 meter op 1-0. BSC’68 herpakte zich goed en creëerde kans na kans. Dit leverde al snel de 1-1 op. Uit een pass van Guido de Peinder scoorde Jelle Verhoef.  Na een aantal gemiste kansen kon Guido de Peinder uit een vrije trap de 1-2 aantekenen voor de ploeg van Marco Lange (foto).

Wennen

Na rust had sv Ommoord de spelwijze aangepast en moest BSC’68 hier even aan wennen. Uit een mooie pass van Lijon Korving gaf Lody Dijkhuizen een goede voorzet op Guido de Peinder die koelbloedig de 1-3 maakte. Met nog zeven minuten op de klok scoorde ook Korving uit kopbal de 1-4 eindstand.

NOC Kralingen – FC Zoetermeer

FC Zoetermeer speelde een matig duel tegen de Rotterdammers en ging met 4-1 ten onder. Het enige Zoetermeerse doelpunt kwam op naam van een speler van NOC Kralingen. Overige kansen werden niet benut. Bij een 2-1 achterstand werd een treffer aanvoerder Roald Houterman van FC Zoetermeer onterecht volgens de bezoekers afgekeurd.

SVO Buytenpark – Swift Boys

De bezoekers kwamen voor de derde keer dit seizoen niet opdagen voor een wedstrijd. Het duel was van groot belang voor SVO Buytenpark in de strijd tegen degradatie. Nu wordt het voor de mannen van Fred van Dokkum afwachten wat de KNVB gaat doen met dit duel.