Tweede Divisie: Excelsior Maassluis pakt op valreep volle buit

Spakenburg kreeg afgelopen zaterdag op eigen veld flink klop van Quick Boys. Het was de thuisploeg dan ook alles aan gelegen om op dinsdagavond tegen Excelsior Maassluis de volle buit binnen te halen. Een punt leek haalbaar, maar de bezoekende equipe van trainer Dogan Corneille sloeg in de laatste minuut alsnog toe: 0-1.

Tekst: Ton Beije

Na dertien minuten spelen een eerste mogelijkheid voor Excelsior Maassluis. Na een vrije schop van Nino van den Beemt schoot Carlito Fermina de bal net naast. Twee minuten later een mogelijkheid voor Pieter Langedijk. Hij schatte een bal in de diepte op waarde, maar zag zijn inzet gestopt worden door doelman Alessandro Damen.

Wissels

Na dik een half uur spelen de eerste wissel aan de kant van de bezoekers. Jörn Ringelberg verliet het veld en voor hem kwam Luivienno Statia. In de rust (die met een 0-0 stand aanbrak) hield trainer Corneille van Excelsior Maassluis nog twee spelers in de kleedkamer achter. Voor Carlito Fermina en Nino van den Beemt zat de wedstrijd erop en zij werden vervangen door Bram Wennekers en Redouan Omar Ouali. Daarmee was het nog niet gedaan, want al na acht minuten in het tweede bedrijf moest Giovanni Da Fonseca noodgedwongen het veld verlaten. In zijn plaats kwam Calvin Tureaij. Voor Bram Wennekers werd het een kort duel, want hij moest na dik een uur spelen alweer richting kleedkamer vanwege een blessure. Dave van Delft mocht in zijn plaats opdraven.

Geel

Ondertussen werd er ook nog gevoetbald. Met nog 21 minuten op de klok werd Excelsior Maassluis een zuivere strafschop onthouden. Scheidsrechter Wiersma zag er geen elfmetertrap in en dat leverde Pieter Langedijk nog geel op wegens protesteren. Vlak daarna kreeg Spakenburg een dot van een kans, maar Van der Linden kopte de bal over het doel van Tom Boks.

Spanning

De slotfase was wat het voetbal betreft niet geweldig, maar de spanning vergoedde veel. Twee minuten voor tijd hield alles wat Excelsior Maassluis was de adem in, maar Van der Linden van Spakenburg was toch in staat om de bal van twee meter voor het vijandelijke doel over te schieten. Dat kwam Spakenburg duur te staan, want in de slotminuut (twee minuten later dus) bracht Pieter Langedijk (foto) met zijn treffer Excelsior Maassluis alsnog de volle buit: 0-1.