Vrouwen Beloften/2e klasse | ADO Den Haag langs Alkmaar, Forum Sport onderuit

Het Belofteteam van ADO Den Haag won ook haar tweede duel in de nog prille competitie. Nu werd vv Alkmaar aan de zegekar gebonden. In de zaterdag 2e klasse leden Forum Sport en Die Haghe een nederlaag. DSVP was wel aan de winnende hand.

Beloften

ADO Den Haag werd in de openingsfase lelijk verrast door een mislukte voorzet van vv Alkmaar die in het doel terecht kwam: 0-1. ADO Den Haag kreeg in de eerste helft genoeg kansen om de stand gelijk te trekken, maar Lauren Glotzbach (foto), Laura Dankelman, Jill van den Ende, Wendy Balfoort en Manon van Raay zagen inzetten falen. Na de thee kon ADO Den Haag de winst pakken. Wendy Balfoort en invalsters Iris Remmers en Shannon Tabi zorgden voor een 3-1 overwinning.

Vrouwen 2e klasse B (zat)

VEP en Forum Sport gingen na een doelpuntrijke eerste helft de rust in met een 3-3 stand op het scorebord. Eline Hoogteijling en Ginger Wouters (2x) scoorden voor de Voorburgse vrouwen, die ook nog het gevoel hadden een zuivere strafschop te zijn onthouden. In de tweede helft nam VEP een 4-3 voorsprong. Forum Sport ging alles of niets spelen en kreeg de 5-3 om de oren. Voor VEP waren onder andere Naomi Sapulete (2x), Bo Peters en Anouk Beijnes trefzeker.

Die Haghe ging flink over de knie bij Spirit. De Haagse vrouwen verloren hun uitduel met 8-0. DSVP deed het een stuk beter. FC Maense werd in Rotterdam met 0-2 verslagen.