Warming-up 3e Divisie (zo) Paul van der Zwaan (Quick): ,,Grip zelf bepalen”

Koploper ADO’20 was een maatje te groot. Komende zondag betekent het voor Quick tegen OJC Rosmalen ‘nieuwe ronde nieuwe kansen’. Op Nieuw Hanenburg spelen moet de jonge ploeg extra energie geven om de punten in huis te houden. Na twee nederlagen is puntenwinst belangrijk om in de middenmoot van de ranglijst te blijven.

Tekst: Pieter Donath

In Heemskerk creëerde Quick bijna geen kansen en verloor verdiend met 2-0 van het nog ongeslagen ADO’20. Een week eerder werd thuis ook met 0-2 verloren van Hercules. Tijd dus voor puntenwinst. Tegenstander OJC Rosmalen won vorige week met 1-0 van JOS Watergraafsmeer en staat op de zevende plaats met vier punten meer dan Quick. De Brabanders promoveerden vorig seizoen via de nacompetitie en worden getraind door de ervaren Willem Leushuis. Hij begon zijn trainersloopbaan 25 jaar geleden bij EVV Eindhoven en was succesvol bij gerenommeerde clubs als IJsselmeervogels, AFC, ASWH en Kozakken Boys. Bij OJC Rosmalen is hij bezig aan zijn vierde seizoen.

Ook trainer Paul van der Zwaan (foto) is ervaren en bezig aan zijn achtste seizoen bij Quick. Over de wedstrijd tegen ADO’20 was hij niet tevreden, maar tegen OJC Rosmalen verwacht hij dat zijn team wel de wedstrijd bepaalt.

Was je tevreden over de tegenstand die Quick gaf tegen ongeslagen ADO’20?

,,Tevreden zijn met een nederlaag is natuurlijk onmogelijk en ook niet het juiste signaal. We hebben de eerste helft duidelijk gefaald in de bedoelingen en hebben dat met inzet en strijd de tweede helft proberen recht te zetten. Dat gaat natuurlijk niet wat betreft de uitslag, maar het gaf wel een beter gevoel dan de eerste helft. Opvallend is dat we al drie wedstrijden niet starten zoals we wel willen en afspreken. Daar hebben we ook goed over gesproken afgelopen week.”

Kan het jonge team weer als collectief strijden tegen OJC Rosmalen?

,,Aanstaande zondag zal dat niet nog eens moeten gebeuren, want het leidt onherroepelijk tot een wedstrijd waar je niet zelf de grip hebt. En dat terwijl Quick juist de ploeg heeft om dat wel zelf te bepalen in een wedstrijd.”

Is het vertrouwen van de spelers minder na twee nederlagen?

,,Het nakomen van afspraken en het teambelang boven alles stellen is dan ook het belangrijkste uitgangspunt tegen OJC. We weten wat we kunnen, aan het vertrouwen daarin ligt het dan ook niet. Het gaat om het effectief vertalen van onze talenten in de wedstrijd.”