Warming-up 4e Divisie (za) | Richard Middelkoop: ,,Doel is aansluiting maken”

FC ’s-Gravenzande liep vorig weekend tegen een nipte 1-0 nederlaag aan in en tegen Spijkenisse. Logisch dat de ploeg van trainer Richard Middelkoop (foto) dit zaterdag, thuis tegen Smitshoek, graag recht wil zetten. Maar Smitshoek is een geduchte tegenstander, die momenteel op een vierde plaats staat.

Tekst: Ton Beije

Trainer Richard Middelkoop kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de partij in Spijkenisse: ,,Afgelopen zaterdag hebben we onszelf niet beloond om drie punten mee te nemen, wat op basis van de wedstrijd wel verdiend was geweest. Ondanks dat we veel doelpunten hebben gemaakt, moet het spel rondom de goal van de tegenstander wel verbeteren. We hebben te vaak dat we een verkeerde keuze maken. We trainen hier elke week op en hopen dan ook dat zaterdag tegen Smitshoek dit onderdeel weer een stukje is verbeterd.”

Aansluiting

Smitshoek is een geduchte tegenstander, het won een week terug met liefst 4-1 van sc Feyenoord. Middelkoop: ,,We kunnen de aansluiting maken, dit zal zaterdag dan ook het doel zijn. Smitshoek wil graag promoveren, wij willen graag aansluiten bij de bovenkant van de middenmoot. We zullen ons eigen spel moeten spelen waarin we alert blijven op de restverdediging en dodelijker moeten zijn in de mogelijkheden die we gaan krijgen.”

Afwezigen

FC ’s-Gravenzande kan zeker nog niet compleet aantreden. Op de afwezigenlijst staan Stefan Bruijn, Kilian Berkhout, Patrick Fonseca, Jur Jouvenaar en Sil van Ooijen.

 

 

Lees verder