Zaalvoetbal: Wereldkampioen Portugal in november tegen Oranje

Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) speelt in november twee keer tegen kersvers wereldkampioen Portugal. Portugal werd op 3 oktober 2021 voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen Futsal.

In Litouwen won Portugal in de finale met 2–1 van toenmalig titelhouder Argentinië. Verder is Portugal tijdens de loting van het EK Futsal 2022 gekoppeld aan Oranje. Samen met Oekraïne, Servië of Wit-Rusland (spelen nog play-offs) komen Portugal en Nederland allebei uit in groep A. De onderlinge ontmoeting op het EK 2022 staat gepland op 23 januari om 17.30 uur in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Voorbereiding

Oranje Futsal speelt deze oefenwedstrijden in het kader van haar voorbereiding op het EK Futsal 2022 in eigen land. Op maandag 15 november en dinsdag 16 november speelt het team van bondscoach Max Tjaden (foto) het tweeluik achtereenvolgens in Almere en Zeist. De eerste wedstrijd wordt om 19.00 uur afgetrapt in het Topsportcentrum in Almere en de tweede wedstrijd staat gepland om 16.00 uur op de KNVB Campus in Zeist.

Resultaten

Nederland speelde dertien keer eerder tegen Portugal. Van deze wedstrijden werden er twee gewonnen en elf verloren. De laatste ontmoeting tussen beide landen was succesvol voor Nederland en eindigde in een 2–1 overwinning. Deze zege dateert van 20 oktober 2015.

Loting EK 2022

Oranje Futsal speelt op het EK 2022 in groep A tegen Oekraïne, Portugal en de winnaar van het play-offduel tussen Servië en Wit-Rusland. Oranje Futsal trapt het UEFA Futsal EURO 2022 op 19 januari om 20.30 uur af met een wedstrijd tegen Oekraïne. Vervolgens speelt Oranje op 23 januari om 17.30 uur tegen Portugal en op vrijdag 28 januari om 20.30 uur tegen de winnaar van het play-off duel tussen Servië en Wit-Rusland. De drie groepswedstrijden van Oranje worden gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Futsal in Ziggo Dome en MartiniPlaza

UEFA Futsal EURO 2022 belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen. De kaartverkoop voor alle wedstrijden is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 10,- via www.futsaleurotickets.nl.

Bron: KNVB

Lees verder