Zaalvoetbal: FC Westland mannen verslaan achtervolger WIA

De mannen van FC Westland pakten ook in de vijfde competitiewedstrijd de volle winst. In Rotterdam werd WIA met 6-8 verslagen. Bij rust hadden de Westlanders ook al met 3-5 een voordelige marge.

Tekst: Peter Botman

Coach James Dhanai zag zijn ploeg de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score staan. Alleen bij 3-3 en 5-7 kwam WIA gevaarlijk dichtbij. Bij deze 5-7 kreeg doelman Barry Botman een gele kaart. Tweede goalie Luuk Mouthaan verving hem tijdens de man-minder-situatie. Mouthaan hield lang stand, maar WIA wist hier toch de 6-7 uit te scoren. Eenmaal compleet wist FC Westland weer het gaatje te maken naar de 6-8 eindstand. Aanvoerder Yassine Irzi, Melvin Vissers, Mounir Faloun en Mohamed Maatoug scoorden allen tweemaal tegen WIA.

Fysiek

FC Westland had het zwaar met de toch wel fysieke strijd die WIA leverde. Voorin had de ploeg uit de havenstad twee forse spelers staan, waar de Westlandse verdediging de handen vol aan had. Met dit spel pakte WIA tot op heden dit seizoen, op één wedstrijd na, de volle winst. Alleen tegen het Goudse Watergras werd er verloren. Watergras heeft, evenals FC Westland en zvv Den Haag, tot op heden geen punt verloren. En die Goudse ploeg is de volgende tegenstander van FC Westland.

Vrijdag 12 november komt Watergras op bezoek. Om 21.15 uur wordt er dan afgetrapt in de Verburchhal in Poeldijk. Aanvoerder Yassine Irzi, Melvin Vissers (foto), Mounir Faloun en Mohamed Maatoug scoorden allen tweemaal tegen WIA.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder