Zaalvoetbal: ZVV Den Haag krijgt gevoelige tik van White Stones

In de Eredivisie ging zvv Den Haag teleurstellend met ruime cijfers onderuit. Het tweede team deed het in Rotterdam in de Topklasse B beter en Multicult redde het in diezelfde klasse niet tegen titelkandidaat GZV Watergras.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie

zvv Den Haag – White Stones

De mannen van zvv Den Haag ontvingen afgelopen vrijdag White Stones uit Egmond aan zee. Een team dat een paar plaatsen onder de Hagenaars op de ranglijst staat. zvv Den Haag begon mat aan de wedstrijd en kreeg binnen een minuut de 0-1 (door Huib Sprenkeling) om de oren. De equipe uit Den Haag zette een tandje bij en herstelde de schade, het werd 1-1 door Raymilio Delba.

Kansen

Met een schitterende aanval kwamen de mannen van coach Gerald Baars via Karam Boukhari na acht minuten spelen op een 2-1 voorsprong en kregen kansen om de score uit te bouwen, maar lieten deze liggen. White Stones herpakte zich en kwam door twee treffers (Tim Emmerik en Daan Groot) op 2-3 en dat was ook de ruststand.

Effectief

Na rust een effectief White Stones, dat door een snelle counter van Jordin Koel de stand naar 2-4 tilde. Hamza Boukhari antwoordde namens zvv Den Haag snel: 3-4. De bezoekers kwamen op schot en schroefden de stand op naar 3-9 door doelpunten van Jordin Koel (2x), Daan Groot en Huib Sprenkeling. Raymilio Delba scoorde nog tegen (4-9), maar het werd tenslotte nog 4-10. Een harde tik op de kin voor de mannen van Gerald Baars. Vrijdag thuis tegen Tigers Roermond heeft zvv Den Haag de kans om zich te revancheren van deze blamage.

Topklasse B

WIA – FC Westland

Medekoploper FC Westland maakt geen fout en won in het Topsportcentrum van het Rotterdamse WIA met 6-8. En verslag stond eerder deze week op deze website.

ASW – Zuid West DH

In sporthal De Dreef in Waddinxveen verloor Zuid West DH, het team van coach Mohamed Attalhaoui, van het laaggeplaatste ASW en verloor ongelukkig met 9-6.

RS – zvv Den Haag 2

Het reserveteam van zvv Den Haag kwam met precies vier man naar Woudestein op de Erasmus Universiteit om tegen de Rotterdamse Studenten te spelen. Scheidsrechter Ricardo Warring zag ook de mannen uit Den Haag ruim winnen met 3-12. Namens zvv Den Haag scoorden Mohamed el Osrouti (6x), Brahim Saidi (3x), aanvoerder Luthmarnick (2x) en eenmaal Jeffrey Ramkinsoen.

Multicult – GZV Watergras

Multicult ging in de Sportcampus Zuiderpark onderuit tegen één van de favorieten voor de titel, GZV Watergras. Na een ruststand van 0-2, werd het tenslotte 1–3. Raghib Achnak redde de eer voor Multicult.

Hoofdklasse C

Stompwijk’92 – FC Westland 2

In sporthal Meerhorst in Stompwijk speelde het plaatselijke Stompwijk’92 in een heuse kraker tegen runner-up FC Westland 2. De eerste helft ging gelijk op en na een gele kaart voor Stompwijk’92 kwam de thuisploeg, verrassend, met een man minder toch op 1–0 door een doelpunt van Sem van der Salm, na een assist van Nick van de Bosch. Vervolgens ging FC Westland wat meer druk zetten wat uiteindelijk resulteerde in doelpunt van aanvoerder Houssine El-Achkar: 1-1.

De tweede helft was nog maar net begonnen of FC Westland 2 schoot, via Morad Naimi, de 1-2 binnen bij de goed ingevallen reservedoelman Michael van de Nouweland. Daarna volgde een chaotische wedstrijd, mede doordat scheidsrechter Vally Karagantcheff het niet allemaal onder controle had. Uiteindelijk kwam FC Westland twee keer met een man minder te staan, nadat Hakim Habibi (FC Westland 2) tweemaal geel kreeg voorgehouden. Met als gevolg dat Stompwijk’92 vijf minuten lang van de overtalsituatie profiteerde en er 2–2 van maakte via Nick van der Bosch. Wat volgde was een zeer spannende slotfase met schoten van beide kanten, maar gescoord werd er niet meer: 2-2.

Stanga – Tutor

In sporthal Hoge Veld aan het Panamaplein leverden twee middenmotors Stanga en Tutor een goede partij af. De Delftse Studenten kwamen via Albert Wasswa nog op voorsprong en leunden na het doelpunt naar achteren. Stanga kwam langszij, via Ismael Sophia, en nam kort na die gelijkmaker via Christian Tromp, de leiding: 2-1. Nog voordat scheidsrechter Inder Mankoe voor het einde van de eerste helft affloot, wist Raf van Oosterhout (Tutor) nog de gelijkmaker aan te tekenen: 2-2.

Na de verkorte pauze pikte Rob Evers een doelpuntje mee en zette daardoor de thuisploeg wederom op voorsprong: 3-2. Niels van Lon bracht de mannen van coach Nuno Pereira weer op gelijke hoogte: 3-3.  Chritian Tromp werd met zijn tweede doelpunt (en het vierde voor Stanga) de matchwinnaar van de avond: 4-3.