Zaalvoetbal: FC Westland mannen winnen topper tegen Watergras

Het mannenteam van FC Westland rekende overtuigend af met medekoploper Watergras. De ploeg uit Gouda had evenals de Westlanders nog geen punt laten leggen in de voorgaande wedstrijden. Een 12-4 overwinning voor FC Westland zorgde ervoor dat alleen nu ZVV Den Haag 2 nog zonder puntverlies is naast FC Westland in de Topklasse.

Tekst: Peter Botman

Watergras, geteisterd door blessures en daardoor met een kleine afvaardiging naar Poeldijk gekomen, zag middels Anouar Chairi na twee minuten een 0-1 voorsprong op het scorebord verschijnen. Dat was de opmaat van een vermakelijke eerste helft, waarin het scoreverloop gelijk opging totdat FC Westland in de slotfase wist uit te lopen naar 4-2.

Spannend

Even leek het in het begin van het tweede bedrijf nog spannend te worden toen Watergras de 4-3 wist te scoren. FC Westland naam daarna de wedstrijd verder in handen, zeker ook omdat de ploeg uit Gouda vermoeid raakte en zichzelf ook uit het spel haalde door te veel commentaar op scheidsrechter Bhondoekhan te geven. Dit kostte onder meer een rode kaart voor aanvoerder Soufiane Chairi. FC Westland maakte volop gebruik van de ondertal situatie bij Watergras, wat eveneens moegestreden was, waardoor de stand opliep tot de 12-4 einduitslag.

Doelpuntenmakers

Aanvoerder Yassine Irzi, Melvin Vissers, Rafik el Osrouti (foto), Mounir Faloun, Morad Naimi en Mohamed Maatoug scoorden allen tweemaal voor FC Westland. Anouar Chairi en Zakaria Bodouaou namen beiden tweemaal de treffers voor Watergras voor hun rekening.

Voor FC Westland staat komende week de bekerwedstrijd op het programma tegen AGE-GGK 1. Op 26 november wacht de volgende thuiswedstrijd voor de competitie. Tegen Zuid West Den Haag wordt er dan afgetrapt om 21.15 uur in de Verburchhal.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder