Zaalvoetbal: zvv Den Haag moet toch winst laten aan BE’79

zvv Den Haag, dat deze keer wat meer spelers tot haar beschikbaar had, kon zich in de eerste helft tegen BE’79 laten zien. Toch lieten de Hagenaars zich vlak voor tijd nog verrassen (3-5), waardoor de bezoekers alsnog naar de kampioensgroep gaan.

Tekst: Alex Pronk

In de tiende minuut opende Abdelhak Bojaada de score voor de ploeg van coach Gerald Baars: 1-0. Lang kon de ploeg uit de Residentie niet genieten van de voorsprong, want binnen twee minuten na het openingsdoelpunt wist Abderrahim Marouane zvv Den Haag-doelman Radu Iordache voor de eerste keer kansloos laten: 1-1. Het bleef in het eerste deel van de wedstrijd erg spannend, maar vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Jurgen Koene (Alkmaar) kwam de equipe van coach Gerald Baars voor de tweede maal op voorsprong. Farid el Hammouchi verdubbelde de score naar 2–1.

Vruchten

zvv Den Haag kwam goed uit de startblokken na de doelwisseling en al na vijf minuten scoorde Hamza Boukhari het derde doelpunt: 3-1. BE’79-trainer John Adriaanse moest iets doen om alsnog een goed resultaat neer te zetten en haalde zijn vaste doelman en aanvoerder Dennis Kapteijens eruit om een meespelende doelman in te zetten. Dat wierp in de laatste zeven minuten van de wedstrijd vruchten af voor de ploeg uit Berkel-Enschot. Namens BE’79 scoorde Jeroen Hakkens de aansluitingstreffer in de 33e minuut (3-2) en twee minuten later pikte hij ook de gelijkmaker mee: 3–3.

Dreun

Drie minuten voor tijd kwam Ee’79 er overheen door doelpuntmaker Amine Boussihmad en de dreun kwam in de allerlaatste minuut hard aan voor de thuisploeg, toen Imad Kharichef een einde maakte aan alle Haagse illusies: 3-5.

Door dit resultaat gaat BE’79 niet, na de winterstop, naar de degradatiepoule, maar mag het uitkomen in de kampioensgroep. zvv Den Haag zal in de degradatiegroep  (met AGOVV, Tigers Roermond, White Stones, Texel’94, Groene Ster, Leekster Eagles en TPP/Feyenoord) moeten proberen om de degradatie te voorkomen.