Oranje Futsal werkt met veertien spelers toe naar Vierlandentoernooi

Bondscoach Max Tjaden (foto) heeft veertien spelers opgenomen in zijn selectie voor het Vierlandentoernooi in december. Oranje Futsal (Nederlands zaalvoetbalteam) speelt achtereenvolgens tegen Frankrijk, Duitsland en België. 

Het Vierlandentoernooi wordt van donderdag 16 december tot en met zondag 19 december gehouden op de KNVB Campus in Zeist en dient als voorbereiding op het EK 2022 in eigen land. De selectie van bondscoach Max Tjaden bestaat uit de volgende veertien spelers: Jamal el Ghannouti (asv Lebo), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Oualid Saadouni (FC Eindhoven), Dennis van den Eijnden (FC Eindhoven), Mohamed Attaibi (FC Marlène), Mo Darri (FC Marlène), Barry de Wit (FC Marlène), Amir Molkârâi (FC Marlène), Tevfik Ceyar (FCK de Hommel), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Karim Mossaoui (Hovocubo) en Mats Velseboer (Hovocubo).

Geen publiek

Op donderdag 16 december om 19.00 uur is Frankrijk de eerste tegenstander tijdens het toernooi. Vervolgens treft Oranje Duitsland op zaterdag 18 december om 16.00 uur en het toernooi wordt een dag later, op zondag 19 december, afgesloten tegen België. De wedstrijd tegen de Belgen begint om 16.00 uur. Alle wedstrijden van het Vierlandentoernooi worden gespeeld op de KNVB Campus in Zeist. Vanwege de coronarestricties zijn de wedstrijden besloten voor publiek. De wedstrijden van Oranje zijn wel allemaal live te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van OnsOranje.

Wedstrijdprogramma

Vierlandentoernooi op KNVB Campus:

Wedstrijddag 1: Donderdag 16 december
België – Duitsland; 16.00 uur
Frankrijk – Nederland; 19.00 uur

Wedstrijddag 2: Zaterdag 18 december
België – Frankrijk; 13.00 uur
Nederland – Duitsland; 16.00 uur

Wedstrijddag 3: Zondag 19 december
Frankrijk – Duitsland; 13.00 uur
Nederland – België; 16.00 uur

Loting EK 2022

Oranje Futsal speelt op het EK 2022 in groep A tegen Oekraïne, Portugal en Servië. Oranje Futsal trapt het UEFA Futsal EURO 2022 op woensdag 19 januari om 20.30 uur af met een wedstrijd tegen Oekraïne. Vervolgens speelt Oranje op zondag 23 januari om 17.30 uur tegen Portugal en op vrijdag 28 januari om 20.30 uur tegen Servië. De drie groepswedstrijden van Oranje worden gespeeld in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Futsal in Ziggo Dome en MartiniPlaza

UEFA Futsal EURO 2022 belooft een spectaculair evenement te worden, dat wordt gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en MartiniPlaza (Groningen). Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op zondag 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen. Kaarten voor het EK zijn HIER verkrijgbaar vanaf € 10.

Bron: KNVB

 

Lees verder