Zaalvoetbal: Oranjeteam klopt Duitsland, ontknoping tegen België

Oranje Futsal heeft zaterdag in een vermakelijk duel met 6-4 gewonnen van Duitsland. Tijdens het vriendschappelijke oefentoernooi in Zeist besliste Jordany Martinus na rust met drie treffers de wedstrijd. Hierdoor lijkt de ploeg van bondscoach Max Tjaden (foto) vanmiddag met België te strijden om de tweede plaats achter Frankrijk.

Het oefentoernooi dient voor Nederland als voorbereiding op het EK, volgende maand in eigen land. Donderdag ging de eerste wedstrijd met 3-1 verloren tegen het verrassend sterke Frankrijk. Voor Oranje Futsal was het een meevaller dat Ilias Bouzit weer beschikbaar was. De topscorer van Hovocubo ontbrak tegen de Fransen. Daar stond tegenover dat Oualid Saadouni niet fit genoeg was om te spelen.

De Oranje-treffers kwamen, naast de drie van Jordany Martinus van Iliass Bouzit, Tevfik Ceyar en Jamal El Ghannouti.

Wisselvallig

Max Tjaden heeft twee gezichten van Oranje Futsal gezien. ,,We waren wisselvallig. Ons veldspel was beter dan Duitsland, maar toch staat het bij rust 2-2. En het scorebord liegt niet. Gelukkig hebben we de wedstrijd alsnog in de tweede helft beslist.”

Ontknoping tegen België

Vanmiddag speelt Nederland om 16.00 uur zijn laatste wedstrijd van het toernooi. België, dat zaterdag met 7-3 verloor van Frankrijk en dus ook drie punten heeft, is dan op de Sportcampus in Zeist de tegenstander.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder