Oranje zaalvoetballers werken eind januari drie oefeninterlands af

Het Nederlands zaalvoetbalteam gaat drie oefeninterlands spelen. België en Litouwen zijn de tegenstanders en de wedstrijden staan op 24, 25 en 26 januari gepland.

Het team van coach Max Tjaden (foto) begint het drieluik op zondag 24 januari in en tegen België. Vervolgens treedt Oranje op maandag 25 en dinsdag 26 januari aan tegen Litouwen. Deze twee wedstrijden worden op de KNVB Campus in Zeist georganiseerd. Alle drie de wedstrijden worden zonder publiek gespeeld.

EK 2022

Het Nederlands zaalvoetbalteam is bezig met de voorbereiding op het EK 2022. Dit toernooi wordt in januari 2022 gehouden in Nederland. Het EK 2022 wordt het grootste zaalvoetbal EK ooit. Voor het eerst doen er zestien landen mee aan het Europese eindtoernooi. Dit houdt in dat er 32 EK-wedstrijden worden gespeeld, verdeeld over de Ziggo Dome in Amsterdam (20) en MartiniPlaza in Groningen (12).

Topsportstatus

Vanwege de topsportstatus van het Nederlands zaalvoetbalteam kan het voorbereidingsprogramma van het team op het EK 2022 de komende periode doorgang vinden. Uiteraard gebeurt dit op een veilige en verantwoorde manier en volgens de geldende richtlijnen vanuit de overheid die gelden voor topsporters.

Bron: KNVB

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder