Zaalvoetbal (mannen): zvv Den Haag moet diep buigen voor Groene Ster

Naast het veldvoetbal, dat afgelopen weekend flink werd geraakt door coronagevallen bij verschillende verenigingen, is ook een aantal duels in de voorbije week in de zaal ook geschrapt om dezelfde reden.

Tekst: Alex Pronk

Mannen Eredivisie (degradatiegroep)

In deze afdeling ging het duel tussen Tigers Roermond en AGOVV, voor behoud van de eredivisie, niet door vanwege coronagevallen bij Tigers Roermond. Wanneer dit duel wordt ingehaald is op dit moment nog onduidelijk.

zvv Den Haag –  Groene Ster Vlissingen

De mannen van coach Gerald Baars waren niet opgewassen tegen Groene Ster uit Vlissingen. Na een ruststand van 2–5 verloor de Haagse ploeg met 6–14. Namens de Haagse ploeg scoorden Faisal Karoumi (3x), Shwendell Cijntje, aanvoerder Morad Chalhi en Djamairo Rigters (foto).

Voor de bezoekende ploeg schoten Hicham Bouzambou (4x), Nicky van Merrienboer, Hoessein Bouzambou, Hicham Azzanagui (allen 2x), Mourad Azzanagui, Imad Azzanagui, Hamza Zariouh en Khalid El Hattach raak.

Topklasse B

Zuid West DH – zvv Den Haag 2

In sporthal Overbosch zag scheidsrechter Remko Lochtenberg het reserveteam van zvv Den Haag, na een ruststand 2–4, met 2–7 winnen van de thuisploeg Zuid West DH. Voor de ploeg van coach Naim el Yousfi scoorden Mo el Osrouti (4x), Ronaldo Minta, Jeffrey Ramkisoen en Bill Orifa Oswaha. Voor het team coach Mohamed Attalhaoui waren Mounir Madrouni en Redouan Azouagagh trefzeker. In dat team werd overigens aanvoerder Mohammed el Haddioui behoorlijk gemist; hij was op vakantie.

Ook hier gingen twee duels niet door.

FC Maense – FC Westland

FC Maense moest bij de wedstrijd tegen FC Westland wegens coronagevallen bij de Rotterdamse ploeg verstek laten gaan. Dit duel wordt in op vrijdag 6 mei in de Margriet sporthal (Schiedam) ingehaald.

Multicult – ASW

De spelers van Multicult en scheidsrechter Pedrag Obradovic stonden voor niets te wachten in de Breedtesporthal B van Sportcampus Zuiderpark, omdat tegenstander ASW niet kwam opdagen. De KNVB moet zich hierover uitspreken.

Hoofdklasse C

Berkel – Stompwijk’92

Deze week stond de kraker tussen Berkel en Stompwijk’92 op de planning. De nummer één tegen de nummer twee. Aan het spel was dat overigens niet te zien. De thuisploeg maakte goed gebruik van onoplettendheid van de bezoekers en kon de 1-0 simpel binnengetikt worden bij de tweede paal.  Vervolgens kreeg Stompwijk’92 legio kansen, maar die werden allemaal verkwanseld. Na weer wat onoplettendheid kwam Berkel op 2–0 door een droge knal via de binnenkant van de paal.  Zelfs voor rust maakte Berkel de 3–0. Gelijk na de pauze kreeg Berkel een strafschop van scheidsrechter Jeanette Schreur–van IJzerdoorn en deze werd simpel binnen geschoten: 4–0. Stompwijk’92 ging daarna meer druk zetten en ook de doelman ging meespelen. Na balverlies werd er van afstand in het lege doel geschoten en was de 5-0 een feit. Uiteindelijk redde Rick de Haan de eer voor Stompwijk’92 en schoot hard en hoog binnen: 5-1. Hierdoor heeft Stompwijk’92 nu al drie wedstrijden op rij niet gewonnen en de koppositie uit handen gegeven. De Stompwijkers moeten hun wonden gaan likken en de volgende wedstrijd tegen het reserveteam van GZV Watergras, de rode lantaarndrager, winnen.

Tutor – GLZ Delfshaven

In de Topsporthal X van TU Delft speelden de Delftse studenten met 3-3 gelijk het Rotterdamse GLZ Delfshaven. Bij Tutor werd de veel scorende Ralf van Oosterhout gemist.  Scheidsrechter Rob Mulder zag namens de ploeg van coach Nuno Pereira Lasse Bruun, Kenji Flores en Joachim Bron de doelpunten produceren.

Ook in deze Hoofdklasse gingen twee duels eruit wegens coronagevallen: FC Westland 2 – GZV Watergras 2 (bij GZV Watergras) en OACN Boys 2 – ASW 2 (bij ASW).

© Haaglanden Voetbal

 

 

 

 

 

Lees verder