Zaalvoetbaloverzicht: Zuid West DH te sterk voor Rotterdamse Studenten

zvv Den Haag 2 ging ruim onderuit bij WIA in de Topklasse B, terwijl Den Haag ZW het prima deed uit tegen de Rotterdamse Studenten en met een 2-5 winst huiswaarts keerde. In de Hoofdklasse C kende Stompwijk’92-Tutor geen winnaar: 1-1.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie mannen

ZVV Den Haag – Leekster Eagles

In de Sportcampus Zuiderpark zagen de scheidsrechters Juroen Koene en Gerald Jalink zvv Den Haag een domper oplopen tegen Leekster Eagles door nipt met 5-4 te verliezen. Klik HIER voor het verslag van dat duel.

Topklasse B

WIA – ZVV Den Haag 2

In het Rotterdamse Topsportcentrum verloor het reserveteam van zvv Den Haag van WIA, na een ruststand van 3-1, met 7–2. Voor de Haagse ploeg wist Mo Elsourui tweemaal het vijandelijke net te vinden.

GZV Watergras – FC Westland

Eerder in de week werd door FC Westland de vooruitgeschoven wedstrijd eruit gehaald wegens COVID-gevallen bij de Westlanders. Dit duel is nu op 16 mei opnieuw vastgesteld.

Rotterdamse Studenten – FC Westland

Dit duel werd voor de mannen van coach James Dhanai (foto) een galavoorstelling. FC Westland won met 4-14. Klik HIER voor het verslag van dat duel.

Rotterdamse Studenten – Zuid West DH

Twee dagen later moesten de Rotterdamse Studenten weer in sporthal Woudestein een wedstrijd spelen. Dit keer tegen Zuid West DH. Voor beide ploegen, die aan elkaar gewaagd waren, was het een moeilijke wedstrijd. Na een ruststand van 2–2, was Zuid West DH in de tweede helft efficiënt in de afronding en was ook qua veldspel beter en won dan ook verdiend met 2-5. Scheidsrechter Nadal Jongeneel zag Nabil Azougagh (2x), Zakaria Azarkan, Rafik el Moussaoui en Mounir Madrouni scoren.

Afgelast

Uit deze klasse kwam ook een opmerkelijke beslissing van scheidsrechter John Duiker. De arbiter vond de vloer van de Schiedamse Margriet te glad en te gevaarlijk om de wedstrijd tussen FC Maense – WIA te laten beginnen en gelastte het duel af. Er waren ook intern bij het scheidsrechterskorps positieve reacties ,,Geweldig gedaan, wat wij niet durfden, doet hij wel, klasse.”

Hoofdklasse C

ASW 2 – FC Westland 2

Het reserveteam van FC Westland had het in sporthal Dreef in Waddinxveen zeer gemakkelijk tegen het reserveteam van ASW.  Na een ruststand van 0–5 won FC Westland met 4–9. Na de stand van 0-7 hadden de Westlanders en kleine verslapping, waardoor ASW ook kon scoren. Namens FC Westland 2 troffen Kamal Amheye, Soufian Arabe, coach en aanvoerder James Dhanai, doelman Jarek Wolowik (allen tweemaal) en Achraf El-Ghalbzouri de roos.

Stompwijk’92 – Tutor

Afgelopen week stond Stompwijk’92/1 tegen het eerste team van Tutor gepland. Na een afwachtend begin met wat speldenprikjes over en weer, kwam Tutor gelukkig op voorsprong. Door een foutje van de keeper van de Stompwijkers wist Kenji Flores de 0–1 te produceren. Daarna veranderde het wedstrijdbeeld niet. Veel kansen ontstonden er niet. Na een mooie aanval zette Sem van der Salm Stompwijk’92 op 1–1, wat ook de ruststand betekende.

De tweede helft ging Stompwijk’92 meer druk zetten en daar wist Tutor geen raad mee en speelde regelmatig de bal over de zijlijn. Stompwijk’92 kon hier geen gebruik van maken en kwam nog goed weg op het einde van het duel toen Kenji Flores voor Tutor een grote kans miste. Het bleef bij 1-1.

Stanga – Lugdunum

Stanga had de bal een groot deel van de wedstrijd in bezit, maar het werd weer niet goed uitgespeeld en afgerond in sporthal Hoge Veld. De ploeg verloor dan ook nipt met 4–5. Voor de Stanga-treffers zorgden Anwar Hamadi Seddik (2x), Marco Mejia en Christian Tromp.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder