Zaalvoetbal: Oranjeteam van Max Tjaden te sterk voor Litouwen

Een dag eerder kreeg het Nederlands futsalteam veel kansen om België pijn te doen, maar vergat het te scoren (1-0 verlies). Een dag later in de oefenwedstrijd tegen Litouwen ging het afmaken een stuk beter. De ploeg van coach Max Tjaden (foto) won op de KNVB Campus in Zeist met 4-0.

Zondag maakte Soufian Charraoui, speler van het Hoornse Hovocubo, voor het eerst zijn opwachting in Oranje. In Luik werd een ongelukkige nederlaag geslikt, maar kon Nederland terugkijken op een goede wedstrijd. In de avonduren, terug in Zeist, ontving hij uit handen van bondscoach Max Tjaden het welbekende ‘haasje’. Een tastbare herinnering voor de eeuwigheid.

Stiftje

Een dag later stond de volgende interland al op het programma. En was er wéér een mooi moment voor Charraoui. Juist op het moment dat Litouwen in de tweede helft een aantal keer gevaarlijk was geweest, maakte de nieuweling zijn eerste internationale treffer in het nationale team. Met een bekeken stiftje liet hij zijn naam in hoofdletters achter op het wedstrijdformulier.

De oefenwedstrijd in Zeist was er één tussen de host van het EK en Litouwen, de organisator van het komende WK. Drie wedstrijden in drie dagen, dus rouleerde Tjaden volop. Zo waren er vier spelers opgeroepen voor alleen het eerste duel met Litouwen.

Overwicht

Nederland opende sterk in de sporthal van de KNVB Campus in Zeist. Het drong Litouwen ver terug op eigen helft en kwam tot een aantal kansen.  In de achtste minuut werd het overwicht omgezet in een treffer. Saadouni zette de aanval op, ontving de bal terug van Van den Eijnden en rondde bekwaam af. In het tweede deel van het eerste bedrijf toonde Litouwen meer initiatief. Het leidde onder meer tot een schot op de lat en ook doelman Barry de Wit moest een keer handelend optreden. Oranje haalde wel de rust met een 1-0 voorsprong.

Strafschop

Ook na hervatting zette Litouwen, de nummer 86 van de wereld, aan. Maar Oranje behield het overzicht. Met nog een minuut of acht op de klok werd Jorg Ooievaar neergelegd: strafschop. Tevfik Ceyar kwam speciaal van de bank om hem te nemen en bewees waarom: 3-0. Jordany Martinus was verantwoordelijk voor de 4-0.

Oogsten

Max Tjaden was tevreden na afloop. ,,We hebben vier keer gescoord en ook nog eens de nul gehouden. Ik heb in de rust gezegd dat we in de eerste helft hebben gezaaid en dat we in de tweede helft moesten oogsten. Dat kwam gelukkig aardig uit”, aldus Tjaden tegen OnsOranje. Vanavond speelt zijn ploeg om 18.00 uur in Zeist weer tegen Litouwen. Ook deze wedstrijd is via een livestream op Youtube.com/onsoranje te volgen.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder