Zaalvoetbal: Oranje wint ook tweede duel in Zeist van Litouwen

Ook de tweede oefeninterland tegen Litouwen leverde voor het Nederlands futsalteam van coach Max Tjaden (foto) een overwinning op. Op de KNVB Campus in Zeist werd dinsdag een cyclus van drie wedstrijden in drie dagen afgesloten met een 2-0 overwinning.

Nederland trad aan in de sterkste formatie. Maandag kwamen er veel andere, meer onervaren spelers, binnen de lijnen. Toen leverde dat een klinkende 4-0 overwinning op. Op dinsdag waren het vooral de bekende namen die het nationale futsalteam al jaren vormgeven.

Routinier

Good-old Jamal El Ghannouti speelde nu tegen Litouwen zijn 147e interland. De routinier zette zijn slimheid nog maar een keer in tijdens een intrap in de vierde minuut, toen hij Tevfik Ceyar zocht én vond: 1-0. Net als een dag eerder was Nederland sterker dan de Litouwers. Het drong de gasten flink terug op de eigen helft en aasde op meer treffers. Halverwege de eerste helft verdubbelde El Ghannouti zelf de score met een schot van afstand. Litouwen stelde er niet heel veel tegenover, behoudens een schot op de paal.

Drukker

Na de hervatting – toen ook spelers als Said Bouzambou en Mo Darri werden gebracht – kreeg Kuijk het drukker dan in de eerste helft. De goalie liet nog maar eens zijn kwaliteiten zien en hield zijn doel schoon. Nederland ontwikkelde wederom de nodige kansen, maar was slordig bij het afronden.

Positief

Max Tjaden zal positief terugkijken op de periode waarin het drie wedstrijden speelde in evenveel dagen. Sowieso is het al een pluspunt dat hij in deze tijd – ondanks alle beperkingen – zijn ploeg enkele dagen bij elkaar had en ook nog eens drie interlands kon spelen. ,,We hebben in drie wedstrijden zes punten behaald, zes keer gescoord en één doelpunt tegen gekregen. Dan mag je wel tevreden zijn”, aldus Tjaden na afloop.