KNVB: ‘Zaalvoetbalcompetities definitief geschrapt’

De zaalvoetbalcompetities in de Categorie A* worden dit seizoen niet meer hervat. De deadline op de routekaart van de KNVB hiervoor is met het verlengen van de coronamaatregelen door het kabinet tot en met 30 maart niet langer haalbaar. Van de zaalvoetbalcompetities in de Categorie B was eerder al bekend dat deze niet meer zouden worden voortgezet.

Dit betekent dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden en er geen kampioen van Nederland is. Voor het ticket dat recht geeft op deelname aan de UEFA Champions League Futsal is na overleg met de UEFA de volgende route vastgesteld:

Indien mogelijk zal een play-off worden georganiseerd tussen 8 teams van de Eredivisie Zaalvoetbal. Het uitgangspunt hiervoor is de ranking op basis van coëfficiënten (publicatie juni 2020) en dat deze uiterlijk 20 juni moet zijn afgerond.

Indien het niet mogelijk is om op sportieve gronden deze plek toe te wijzen, dan zal het bestuur deze plek aan het hoogst geklasseerde team in de ranking per 1 juli 2020 geven: zvv Hovocubo.

KNVB Regio Cup

Voor alle teams (zaalvoetbal) waarvan de competitie niet wordt hervat, organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup. Deze regionale competities zonder promotie of degradatie starten zodra het spelen van wedstrijden weer wordt toegestaan door het kabinet. Voor de startdatum van de KNVB Regio Cup wordt tevens rekening gehouden met de trainingsperiode die nodig is om weer wedstrijdfit te worden.

Bron: KNVB

Lees verder