Max Tjaden roept veertien spelers op voor zaalinterlands tegen Kosovo

Het Nederlands zaalvoetbalteam (Oranje Futsal) gaat in april verder met haar voorbereiding op het EK Futsal 2022 in eigen land. Op 5 en 6 april speelt het team van bondscoach Max Tjaden (foto) een tweeluik tegen Kosovo.

Voor deze wedstrijden zijn er veertien spelers opgeroepen door bondscoach Max Tjaden. Oranje Futsal speelde nog niet eerder tegen de huidige nummer 58 van de wereldranglijst, Kosovo. De twee wedstrijden worden gespeeld op de KNVB Campus in Zeist en beginnen allebei om 19.00 uur.

Selectie

De selectie van bondscoach Max Tjaden bestaat uit de volgende veertien spelers: Abdessamad Attahiri (Hovocubo), Mohamed Attaibi (FC M.A.R.L.E.N.E.), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Iliass Bouzit (FC M.A.R.L.E.N.E.), Tevfik Ceyar (FCK de Hommel), Soufian Charraoui (Elledi Fossano), Mo Darri (FC M.A.R.L.E.N.E.), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Amir Molkârâi (FC M.A.R.L.E.N.E.), Karim Mossaoui (Bintang Timur), Oualid Saadouni (FC Eindhoven), Mats Velseboer (Hovocubo) en Barry de Wit (asv LEBO).

Aftellen

Het aftellen is begonnen: over minder dan een jaar start het EK Futsal in Nederland. Het belooft een spectaculair evenement te worden, dat zal worden gespeeld in de Ziggo Dome (Amsterdam) en Martini Plaza (Groningen). Het wordt het grootste EK Futsal ooit. Vanaf 19 januari 2022 strijden liefst zestien landen om de Europese titel. Nadat er 31 wedstrijden zijn afgewerkt, wordt de finale op 6 februari in de Ziggo Dome gespeeld voor maximaal 10.500 toeschouwers. Nederland is als gastheer automatisch geplaatst voor de eindronde. In 2014 was Nederland voor het laatst actief op een eindronde, toen op het EK Futsal in Antwerpen.

Bron: KNVB

Foto: Orange Pictures

Lees verder