Zaalvoetbal: Grote nederlaag zvv Den Haag en vrouwen Mazzel Stars

In de landelijk competitie zijn reguliere duels gespeeld, maar ook wedstrijden in het kader van de KNVB districtsbeker West II.

Tekst: Alex Pronk

Eredivisie

FCK/De Hommel – zvv Den Haag

Met een zwaar gehavende ploeg waren de mannen van trainer Gerarld Baars (foto) naar Rosmalen afgereisd. Het begin was onwennig en het was eigenlijk alleen maar tegenhouden en moesten de Hagenaars met een 7-0 achterstand (door doelpuntenmakers Gianni TieBosch (5x), Sjoerd te Boekhorst en Younes Hadour) de rust in. Overigens kreeg ook zvv Den Haag zelf de nodige kansen om tot scoren te komen.

In de rust heeft Gerald Baars aangegeven er gewoon vol voor te gaan. In de tweede helft was de schroom eraf en werd ook FCK De Hommel onder druk gezet en maakte de equipe uit Den Haag de kansen beter af met drie doelpunten tot gevolg van Khalid Guermat en Mo Kasmi (2x). Namens FCK De Hommel scoorden nog Fouad Dahmani (3x), Gianni TieBosch, Sjoerd te Boekhorst en Younes Hadour. Na afloop reageerde zvv Den Haag voorzitter Nick Taal: ,,13-5 is een grote uitslag en verdiend, maar als we wat minder fouten hadden gemaakt en wat beter met onze kansen waren omgegaan, was de uitslag niet zo hoog geweest.”

1e divisie A

FC Westland – HZV Vennewater

In de Jan van der Valk sporthal werd het duel van FC Westland in de 36e minuut bij een stand van 3-4 gestaakt. Klik HIER voor een verslag van die wedstrijd.

KNVB Beker District West II

Mazzel Stars 1 – FC Westland 2

In de Zoetermeerse sporthal De Veur speelde de eersteklasser Mazzel Stars tegen de koploper van de Topklasse FC Westland 2. Aan het begin van de wedstrijd ging wel aardig op, maar naar mate de eerste helft vorderde, kon de thuisploeg het niet meer redden.

Na een ruststand van 1-3 ging de reserveploeg van FC Westland na de pauze verder met scoren en liep uit naar 1-5. Na het vijfde doelpunt ging FC Westland minder spelen, waarvan Mazzel Stars met drie doelpunten kon profiteren en uiteindelijk een eindstand van 4-5 opleverde. Namens FC Westland scoorden coach en aanvoerder James Dhanai (2x), Karam Boukhari, Nabil Hadui en Redouan Zayzaoui. Voor het Zoetermeerse Mazzel Stars wisten Christian Syriër (2x), Yannick Waaijer en Michael Wermeester (beiden 1x) het net te vinden.

FC Westland 6 – Zuid West DH

In sporthal Jan van der Valk Hal in Poeldijk begon Zuid West DH goed aan de wedstrijd. De ploeg van coach Rachid Laari domineerde vanaf het beginsignaal tot aan de rust en ging, door doelpunten van Otman el Hammouchi, Nabil Azougagh en Mounir Madrouni, met 0–3 de rust in. Na de pauze draaide, mede dankzij scheidsrechter Ruud Augustin, de wedstrijd om. Elk fluitsignaal was in het voordeel van het zesde team van FC Westland (spelend in de eerste klasse). Zuid West DH werd ook tot tweemaal toe verrast met het tonen van gele kaarten. FC Westland 6 kon daar ook driemaal van profiteren, waardoor een eindstand van 3-3 werd bereikt. Via strafschoppen heeft Zuid West DH met 4-3 gewonnen. Volgens de scheidsrechter (te zien via voetbal.nl) was het andersom.

Semper Altius 1 – Multicult

Ondanks dat Multicult belangrijke spelers als Ali Boussasboun, Djamel Boerstra en Ayoub Kaddouri miste, was de ploeg van coach Basri Güçlü in De Schilp (Rijswijk) toch de betere ploeg. Multicult zette constant druk op de spelers van Semper Altius, maar door een dekkingsfout wist Walter Sleurink namens het Rijswijkse Semper Altius toch het openingsdoelpunt te scoren: 1-0. Binnen één minuut stelde de equipe van Samir Oulhani orde op zaken en kwam daarna niet meer in de problemen. Namens Multicult scoorden Mo Achali, Samir Oulhani, Soufyan Achahbar (allen 2x) en Ismail Yasar: 1-7.

LSVV’70 – Stompwijk’92

In de Leidse 3-Oktoberhal ging de wedstrijd LSVV’70 – Stompwijk’92  niet door. LSVV’70 kon geen team op de been brengen en wilde op een latere datum de wedstrijd inhalen. Maar competitieleider Emile van Delft van District West I keurde het niet goed en wees LSVV’70 als verliezer aan. Hierdoor mocht de ploeg uit Stompwijk’92 vrij door gaan naar de 3e ronde van de KNVB beker.

Mazzel Stars 2 – zvv Den Haag 2

Ook het reserveteam van Mazzel Stars mocht aantreden in de tweede ronde van de KNVB-beker, maar was totaal niet opgewassen tegen het reserveteam van eersteklasser zvv Den Haag, dat met ruime cijfers won: 2-13. Namens Mazzel Stars scoorden Fabian Slingerland en Jari Voortman.

COMPETITIE (Vrouwen)

Eredivisie

zvv Den Haag – Drs. Vijfje

In Sportcampus Zuiderpark zag het scheidsrechtersduo Remko Lochtenberg en Yunes El-Hajouti de vrouwen van zvv Den Haag knap winnen van Drs.Vijfje: 2-1. De kampioen van het vorig seizoen ging nog wel met een 0-1 voorsprong de rust in. Klik HIER voor het verslag van die wedstrijd.

zv Libertas – Mazzel Stars

In de Friese Campus Damwâld / De Boppeslach in Damwald had Mazzel Stars Vrouwen het wederom moeilijk met het niveau van de Eredivisie. Na een ruststand van 3-0, ging de ploeg met 8-1 onderuit. Namens het Friese Libertas scoorden Sam Bosma en Jessie Prijs (2x) nog voor de rustsignaal en in de tweede helft troffen weer Sam Bosma (3x) en Jessie Prijs (2x) doel. Het slotakkoord was voor Mazzel Stars met als doelpuntmaakster Kirsten Kok.