Zaalvoetbal: zvv Den Haag Vrouwen schiet halve dozijn vol

zvv Den Haag Vrouwen ging niet met de complete selectie naar de bekerwedstrijd tegen  Middelburg, maar het trainersduo Havermans en Brand zag een team dat zeer gebrand was om een goed resultaat neer te zeten. Wederom was de  boventoon teamwork, met passie, strijd en de wil om te winnen.

De afspraken die vooraf gemaakt waren en getraind door HTC René Havermans, moesten iets bijgestuurd worden na de snelle 0-1 van Lavinia Poku op het scorebord. Havermans was ervan uitgegaan een gretig en fel Middelburg te zien, maar de 0-1 werd het hoger verdedigen door Middelburg omgezet naar iets lager verdedigen. Door deze verandering van speelwijze door de tegenstander, moest de opbouw van zvv Den Haag aangepast worden en kon er meer vanuit de beweging gespeeld worden. Dit soort momenten zijn ook  belangrijk, voor speelsters en trainers. Na wat aanpassingen werden de afspraken goed uitgevoerd en kwam Den Haag na zeventien minuten op de 0-2.

Kansen

Met een goede start en diverse kansen zette zvv Den Haag Middelburg goed onder druk. zvv Den Haag creëerde veel kansen en Middelburg moest zich verder terug laten zaken, maar het bleef gevaarlijk in de counter. Middelburg is toch een jong team en je moet altijd alert blijven op de aanvallen van deze tegenstander. zvv Den Haag bleef scherp en verdedigde op de juiste manier en was sterk in de omschakeling, zowel aanvallend als verdedigend. Door het harde werken en de scherpte werd er nogmaals gescoord en kon de ploeg van Havermans met een goed gevoel de kleedkamer in (0-3 ruststand).

Gedachten op nul

In de kleedkamer herhaalde Havermans, dat het weer een nieuwe helft zou zijn en de gedachten weer op nul moeten staan. ,,We starten aan een nieuwe wedstrijd”, zegt trainer Havermans altijd, dit om iedereen scherp te houden.

En dat was wel nodig, omdat Middelburg wel iets scherper de wedstrijd inging en ook wat hoger ging verdedigen. Maar zvv Den Haag liet zich niet overlopen, de kansen werden gerecreëerd en in de 28ste minuut werd de 0-4 gescoord. Er ontstond dan een vorm van overmoedigheid. Hierdoor scoorde Middelburg de 1-4 en dat gaf dan een boost bij de tegenstander en het publiek.

Focus

zvv Den Haag herpakte zich toch wel snel en de focus op de afspraken werd weer opgepakt. zvv Middelburg speelde met lef en ging met een meevoetballende keeper spelen. Dit is altijd lastig voor elke ploeg, maar door deze speelwijze scoorde zvv Den Haag de 1-5. Maar Middelburg gaf niet op en werd ook beloond, op een moment van de meevoetballende keeper werd er niet scherp verdedigd aan Haagse zijde en werd het 2-5. zvv Den Haag verdedigde verder goed en wist de bal te onderscheppen en de 2-6 te scoren. De Haagse ploeg heeft hierdoor nog steeds kans om verder te komen in de bekerstrijd en dat is goed voorde teamspirit. De Haagse goals kwamen van Priscilla de Vos (foto), Samantha Chin- A Aang, Samia Kaaouane, Larissa Boerenstam, Lavinia Poku en Kayanat Bokhari.