Zaterdag 1B: sv Nootdorp pakt winst in spannende tweede helft

In Den Hoorn werd om 17.00 uur afgetrapt in speelronde vier van de zaterdag eerste klasse B. De thuisploeg boekte vorig weekend een knappe overwinning op bezoek bij Wippolder. sv Nootdorp kwam niet verder dan een gelijkspel tegen sv Honselersdijk.

Tekst: Marlon Taal           |      Foto’s: Bert Tielemans

Met een overwinning in de derby tegen Wippolder begon sv Den Hoorn met vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen de geel-zwarten uit Nootdorp. sv Den Hoorn was de ploeg met het meeste balbezit in de eerste helft. Beide ploegen konden niet veel brengen. Van beide kanten was er veel balverlies. Echt gevaarlijke momenten waren er eigenlijk niet te vinden in het eerste deel van de wedstrijd. Zonder echte dreigende momenten gingen de twee ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Direct na de pauze kwam de wedstrijd gelijk los. Mohamed Ouhamou kon namens sv Den Hoorn de openingstreffer intikken: 1-0. Vanaf de voorsprong kon de ploeg van John Hage doordrukken. Meerdere kansen kwamen er voor de gastheren, maar deze werden niet benut. sv Nootdorp zocht  naar de gelijkmaker en halverwege de tweede helft kwam daar de kans voor de bezoekers en die werd ook gelijk benut. Joey van Maaren kon namens zijn ploeg de gelijkmaker binnenwerken: 1-1.

Het was vanaf dat moment een open wedstrijd en kon het alle kanten op. sv Den Hoorn kwam in de slotfase nog met genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maar diep in de blessuretijd kwam Joey van Maaren weer voor het doel en zorgde voor het beslissende doelpunt: 1-2. Met wat geluk kon de ploeg van Marco Jalink de voorsprong over de streep trekken.