Zaterdag 1B | VUC in mineur na derde nederlaag op rij

VUC heeft het zoet van een overwinning nog niet mogen proeven, zelfs een gelijkspel is de ploeg van Rob de Lange (foto) nog niet ‘gegund’. Op sportpark Het Kleine Loo verloren de pinguïns opnieuw. Voorschoten’97 was nu met 0-1 te sterk.

Tekst: Hans Kulk

Er heerst nog geen hosannastemming aan Het Kleine Loo 1 in Den Haag. De zwart-witte formatie van Rob de Lange wacht na drie duels nog altijd op haar eerste punt. Ook zaterdagmiddag tegen Voorschoten’97 lukte het de pinguïns niet om een goed resultaat te boeken. Was het dan een tam duel? Zeker niet. Binnen het half uur had Voorschoten’97 zowel de lat (Miquel Boersma) als de paal (Thom Wijnalda) geraakt, terwijl de thuisclub ook pech had met een bal op de lat. Genoeg te beleven dus. Maar geen treffers in het eerste bedrijf.

Strafschop

Een strafschop voor de thuisclub, twee minuten na rust, bracht de VUC-supporters in extase, maar tot afschuw van diezelfde supportersschare spatte het leder opnieuw op de lat uiteen. Geen 1-0 voor De Lange en consorten.

Wat VUC niet lukte, lukte de bezoekers uit Voorschoten later wél. In de 66ste minuut tikte Guy Smith een corner van Jim van der Krogt achter doelman Nick Hasper: 0-1. De kansen voor de geel-groenen volgden elkaar daarna in rap tempo op, maar in de stand kwam geen verandering meer. De drie punten gingen in de tas mee naar Voorschoten.

Komend weekend staat er voor Rob de Lange en zijn elftal een uitduel met Valken’68 op het programma, terwijl Voorschoten’97 op sportpark Adegeest gastheer is voor HVV.