Zaterdag 3A/3C/3D: OLIVEO slaat gaatje met concurrenten, DWO verspeelt koppositie

Door een nederlaag tegen Lugdunum moest DWO de koppositie afstaan aan Aarlanderveen. Ook Blauw-Zwart en Stompwijk’92 stonden met lege handen in 3A. OLIVEO is nu twee punten los van Zwarte Pijl, dat door Ariston’80 op een gelijkspel werd gehouden.

3e klasse A

DWO – Lugdunum

In Zoetermeer leed DWO een onnodige nederlaag tegen Lugdunum. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar had aanvallend een complete offday en kon maar weinig kansen creëren.  Na een 1-0 achterstand kwam DWO laat in het duel op 1-1. Na een goede actie van Kael Zulu scoorde JP Nocento. DWO verzuimde de trekker over te halen en kreeg in de 88e minuut de 1-2 om de oren.

Blauw-Zwart – Nieuwkoop

Het duel tussen de middenmoters werd een eenvoudige prooi voor de bezoekers. Na negentig minuten voetballen stapte Nieuwkoop met een ruime 0-5 overwinning van het veld.

Stompwijk’92 – Sporting Leiden

Op Sportpark De Meerhorst moest Stompwijk’92 het hoofd buigen voor Sporting Leiden. Joeri van der Salm bracht nog wel de 1-0 op het bord, maar uit een strafschop waar twijfels over waren, kwamen de bezoekers op 1-1 en vrij snel daarna viel de 1-2. Stompwijk’92 lijkt angstig te worden na een goede start. In de tweede helft speelde Stompwijk’92 goed, maar scoorde de Leidse ploeg twee keer. De thuisploeg kwam nog wel terug tot 2-4 dankzij Kite Beuvink, maar daar bleef het bij.

3e klasse C

CVC Reeuwijk – OLIVEO

Niels Bentvelzen bracht OLIVEO al na zeventien seconden op voorsprong in het uitduel bij CVC Reeuwijk. De club uit Pijnacker bleef goed voetballen en ging de rust in met een 0-3 stand op het bord na treffers van Gerben Pels en Noah Boer (strafschop). Ook na de hervatting was het na een paar seconden al raak. Bob Ruigrok (foto) tekende voor de 0-4. Door doelpunten van Niels Bentvelzen en Bob Ruigrok liep de score uiteindelijk op naar 0-6.

Zwarte Pijl – Ariston’80

OLIVEO is nu de enige lijstaanvoerder omdat concurrent Zwarte Pijl door Ariston’80 op een 1-1 gelijkspel werd gehouden. Pas na rust werd de score geopend. Mervin Hansen schoot de equipe van trainer Martin de Graaf op een 0-1 voorsprong. De 1-1 kwam ongelukkig tot stand. Een bal van de Rotterdammers leek voorlangs te gaan, maar Bouwe van der Poel kreeg de bal op zijn borst en zag de deze in het eigen doel verdwijnen.

DSVP – CKC

DSVP en CKC maakten er een aantrekkelijk duel van. Beide teams wilden voetballen. CKC pakte in de eerste helft een 1-2 voorsprong, maar zag vervolgens dat DSVP het betere van het spel had na de rust. In de laatste twintig minuten zette DSVP alles op alles en kwam de 2-2 nog op het bord. De doelpunten voor de equipe van Alex van der Harst kwamen op naam van Nick van der Eijk en Yasien Abdelaal.

sv Charlois sv – DHL

DHL leverde veel strijd tegen de Rotterdammers in een matig duel. In de eerste helft werd wel volop gescoord. Na een 1-0 achterstand schoten Hamza Chikhi en Cas Harte DHL naar een 1-2 stand. Charlois herpakte zich en ging de rust in met een 3-2 score op het bord. In de 85e minuut dacht DHL de 3-3 te maken. De arbiter liet eerst doorspelen, ondanks vlaggen van zijn assistent. Even later keurde de arbiter de treffer van Chikhi toch nog af.

FC Maense – SEP

Bij SEP wil het maar niet lukken dit seizoen. De club uit Delft kreeg nu een flink pak slaag van mede laagvlieger FC Maense. De thuisclub pakte een ruime 5-0 overwinning.

3e klasse D

OHVV – VDL

In de eerste helft kon VDL OHVV nog aardig bijbenen. De ploeg uit Oudenhoorn nam na iets meer dan een half uur de leiding in het duel. Uit de volgende aanval mocht VDL na een handsbal aanleggen voor een strafschop. Kees Ketting schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. Een paar minuten later stond OHVV weer met 2-1 voor. Na de thee scoorde thuisploeg al na drie minuten de 3-1 en was VDL het helemaal kwijt. De eindstand werd uiteindelijk 6-1. VDL miste in de slotfase ook nog een strafschop.