Zaterdag 3A/C/D | Blauw-Zwart, DWO en OLIVEO aan de winnende hand

In 3A noteerden DWO en Blauw Zwart overwinningen. De zege van de Wassenaarders ging ten koste van Stompwijk’92. OLIVEO versloeg in 3C FC IJsselmonde en Ariston’80 verspeelde haar eerste punten tegen CKC. VDL verloor in 3D van Rozenburg.

3e klasse A

DWO – Sporting Leiden

In Zoetermeer was DWO heer en meester in de wedstrijd tegen Sporting Leiden. De mannen van trainer Dennis Olman kregen een grote hoeveelheid kansen, waarvan er drie benut werden. Kurtley de Windt, Pheadrick Barromeo en Florian Lekahena zorgden voor een overtuigende 3-0 overwinning.

Blauw Zwart – Stompwijk’92

Op Sportpark De Schulpwei was Blauw-Zwart met 4-2 Stompwijk’92 de baas. Kaj Kronenburg, Bastiaan Hendriksen (2x) en Ilias Asaban schoten met scherp voor de club uit Wassenaar. Namens Stompwijk’92 scoorden Joeri van der Salm en Nick Ammerlaan. Door deze zege is Blauw Zwart de lijstaanvoerder op basis van haar doelsaldo.

3e klasse C

Ariston’80 – CKC

De studenten hadden het voor de rust zwaar tegen de club uit Rotterdam en moest met een 0-2 achterstand genoegen nemen. Na de thee was Jorge Bonekamp twee keer trefzeker en trok de stand gelijk tot 2-2. Na een nieuwe voorsprong voor CKC was het opnieuw Bonekamp die trefzeker was, waardoor een terecht gelijke stand op het scorebord verscheen: 3-3.

FC IJsselmonde – OLIVEO

Het gepromoveerde OLIVEO kent een goede start van de competitie met twee zeges en een gelijkspel. Het uitduel bij FC IJsselmonde werd na een 0-0 ruststand in een 1-3 zege omgezet. Naoh Boer en Gerald Lagrand zorgden al snel in de tweede helft voor een 0-2 voorsprong. Na een tegentreffer van FC IJsselmonde stelde Noah Boer de zege definitief veilig: 1-3.

DSVP – CVC Reeuwijk

De bezoekers namen in het duel een 0-1 voorsprong, maar Rick de Bruijn en Nick van der Eijk zetten DSVP daarna op een 2-1 voorsprong. Nog voor de doelwisseling kwam CVC Reeuwijk op gelijke hoogte. In de tweede helft bezorgden Bauke Beerda en Rick de Bruijn trainer Alex van der Harst (foto) een 4-2 overwinning.

Zwarte Pijl – DHL

De Delftse club verloor met 3-1 van de thuisploeg. In de blessuretijd van de eerste helft profiteerde Zwarte Pijl van een foutje achterin bij DHL en kwam op 1-0. In de tweede helft liep de score verder op naar 3-1. Marcus Slagveer nam de enige treffer van DHL voor zijn rekening.

LMO – SEP

SEP had weinig in te brengen in het uitduel bij LMO. De Rotterdamse ploeg stapte met een dikke 4-0 overwinning van het veld.

3e klasse D

Rozenburg – VDL

VDL kwam er niet aan te pas in het uitduel bij Rozenburg. Al snel in de wedstrijd scoorde de thuisploeg de 1-0 en bij rust was de stand al verdubbeld: 2-0. In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor VDL. Eerst kreeg Tom Stigter een rode kaart en daarna kregen ook Kevin van der Kraan en assistent-trainer Dennis de Vette dezelfde kleur voorgehouden van de arbiter. Rozenburg won het duel uiteindelijk met 4-0.