Zaterdag 3B | Duindorp SV na winst op kop, Zuid West DH verrast Te Werve

Duindorp SV was op Sportpark Rijnveld de betere van sv Houtwijk en heeft nu de leiding in 3B in handen. Net als de ploeg van trainer Martin Abbenhuis hebben ook Sportclub Monster en Laakkwartier vier punten na zeges op respectievelijk Schipluiden en KMD.

Tekst: Roland van der Linden    |     Foto’s: Aad van der Knaap & Hans Wüstefeld

sv Houtwijk – Duindorp SV

Duindorp sv zal tevreden terugkijken op de tweede speelronde na een zege op sv Houtwijk met als gevolg een eerste plaats. In de 38e minuut bracht Benito Bodmann Duindorp sv op een 0-1 voorsprong. (Foto’s onder: Aad van der Knaap)

Na 27 minuten spelen in de tweede helft was het weer raak voor Duindorp sv dankzij ex-Scheveningen en SVC’08-speler Clay Hoekstra. In de slotminuut kwam sv Houtwijk terug tot 1-2 door een treffer van Sinan Ocal, maar kort daarna kon Dylan Verbaan het duel beslissen door de 1-3 op het bord te zetten.

sc Monster – Schipluiden

sc Monster zocht vol de aanval in de openingsfase tegen Schipluiden en drukte de tegenstander volledig op de eigen helft. Het leverde de thuisclub geen doelpunten op omdat het schortte aan een goede afronding. In de tweede helft lukte het sc Monster wel om te scoren. Ramon Bruers nam niet alleen de 1-0 voor zijn rekening, maar gooide het duel vlak voor tijd ook op slot: 2-0.

KMD – Laakkwartier

Laakkwartier pakte voor rust een beslissende 0-2 voorsprong tegen KMD. De Haagse ploeg nam de leiding door een treffer van Jack Uzgu en kwam vlak voor rust op 0-2 via Karam Boukhari. In de 71e minuut schoot Arend Balijon nog wel de aansluitingstreffer binnen, maar daar bleef het bij: 1-2.

Verburch – sv Madestein

Verburch was in de eerste helft goed op dreef tegen sv Madestein. De Poeldijkers gingen aan de thee met een 4-0 voorsprong op het bord. Vince van der Knaap en Ilhan Senturk scoorden beiden twee keer. Na veertig minuten wilde sv Madestein niet verder spelen, nadat volgens de bezoekers de arbiter een racistische opmerking zou hebben gemaakt.

Lyra – MVV’27

Lyra moest op eigen veld de winst laten aan MVV’27. De Maaslanders bonden de mannen van trainer Pim van der Hoorn met 1-2 aan de zegekar na een 0-1 ruststand. Na twee minuten spelen kwam MVV’27 al op voorsprong door een doelpunt van Thijs de Vast. In de tweede helft scoorden beide teams een keer. Marc den Toom was trefzeker voor Lyra en Timo van Eijck schoot de bal in de touwen namens MVV’27. (Foto’s: Hans Wüstefeld)

Te Werve – Zuid West DH

Zuid West DH zorgde voor een grote verrassing door Te Werve op een nederlaag te trakteren. In een doelpuntrijk duel kwam een 4-5 eindstand op het bord te staan. Mohamed el Hadioui (2x), Mohamed Bohalaoua (2x) troffen doel voor het team van trainer Jilali Laari. Te Werve scoorde ook nog een keer in eigen doel.