Geen verlichting amateurvoetbal: huidige situatie verlengd t/m 9 februari

De huidige lockdown is dinsdagavond door het kabinet verlengd tot en met dinsdag 9 februari. Alle geldende beperkingen blijven in elk geval tot dan van kracht, ook voor het amateurvoetbal. Voor volwassenen betekent dit dat slechts trainen in tweetallen is toegestaan. Lang niet alle clubs maken van deze optie gebruik.

Een herstart van de competitie in februari is onmogelijk en begin maart lijkt ook moeilijk te realiseren. Veel trainers hebben al aangeven minimaal een voorbereiding van zo’n vijf weken nodig te hebben om de selectie voldoende wedstrijdfit te maken.

Opties

De KNVB heeft naast het ongeldig verklaren van de competities nog twee opties. Het uitspelen van de eerste seizoenshelft (9-11 speelronden) of het spelen van een nieuwe competitie waarbij poules van 7 of 8 ploegen worden gevormd (14 speelronden). Beide opties zouden bij een start half maart gespeeld kunnen worden, inclusief een nacompetitie. Start de competitie pas begin april, dan lijkt het uitspelen van de competitie inclusief nacompetitie de enige optie. Het is nog onduidelijk wat er met eventuele promotie/degradatie zal gebeuren.

Reactie

De KNVB heeft op twitter gereageerd op het langer stilleggen van het amateurvoetbal. De KNVB meldt: ‘Pijnlijk dat het amateurvoetbal langer stilligt, maar ook begrijpelijk met de huidige druk op de zorg. We zijn met de overheid in gesprek over de belangen van onze sport. Zo hopen we dat met de eerste versoepelingen iedereen weer normaal mag trainen, veilig in de buitenlucht.’ De verwachting is dat de KNVB later deze week met een officiële reactie zal komen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder